OGLAS

Ključ uspeha na intervjuu: Kako govor tela i samopouzdanje određuju vašu budućnost

Zamislite ovu situaciju: imate savršenu biografiju, neodoljivu molbu za posao i prošli ste intervju za posao kao pravi profesionalac. Ali, šta ako ste zaboravili da se nasmejete ili da sagovorniku uputite pogled pun samopouzdanja pri dolasku i odlasku? Ili ste možda, ne daj Bože, sedeli sklupčani u stolici? E pa, to bi vas moglo koštati te sanjane pozicije.

Ekspert za govor tela Patti Wood kaže da poslodavci već u prvim trenucima mogu pročitati mnogo toga o vama samo po vašem držanju i govoru tela. "Iz načina na koji stojite ili izbegavate kontakt očima, možemo zaključiti da li ste pod stresom ili nervozni. Uvek morate biti svesni kako sedite, kakav vam je izraz lica i šta radite rukama tokom celog intervjua," savetuje Wood.

Saglasan s tim je i stručnjak za razvoj karijere Dan Burns, koji ističe da procena počinje čim kročite u prostoriju. "Sve je bitno - od frizure, izraza lica, garderobe, pa do vašeg opšteg stava," tvrdi Burns.

Evo nekoliko korisnih saveta: kada se upoznajete, gledajte sagovornika u oči i pružite čvrst, ali ne prejak rukoljub. Budite opušteni, ali ne i ležerni. Nasmešite se. Kad sednete, držite se uspravno, a torbu ili aktovku ne ostavljajte na stolu ili krilu. Pokušajte da ne dodirujete lice ili kosu i nemojte prekrstiti ruke - to se može shvatiti kao znak zatvorenosti.

Wood naglašava važnost opuštenog, ali ozbiljnog stava. "Čak i ako niste dovoljno iskusni ili kažete nešto pogrešno, poslodavac može to zanemariti. Ali, nervoza, nesigurnost ili stres koji se vide iz vašeg stava ili načina razgovora su ono što se teško prevazilazi."

Ključ uspeha? Vežba, vežba, vežba. Provežbajte ulazak u prostoriju, razmislite gde ćete ostaviti svoje stvari i unapred isplanirajte kako ćete se predstaviti i pozdraviti. Tako ćete izgraditi samopouzdanje i povećati šanse za osvajanje tog željenog posla.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima