OGLAS

Pali ali ostvarili svoje snove

 1. Walt Disney je nekoliko puta doživeo otkaz kao urednik novina - navodno zbog nedostatka mašte i dobrih ideja. Pre nego što je uspeo da izgradi Disneyland, suočio se sa bankrotom više puta. Danas, Disneyjev poslovni imperij zaradjuje impresivnih 30 milijardi dolara godišnje.
 2. Van Goghu se za života posrećilo da proda samo jednu sliku - i to za skromnih 400 franaka sestri prijatelja. Međutim, njegova strast prema slikarstvu ga je naterala da stvori preko 800 umetničkih dela.
 3. Bill Gates je započeo svoj akademski put na Harvardu 1973., ali je napustio fakultet nakon dve godine. Ovaj korak bio je ključan za osnivanje Microsofta, kompanije koja će promeniti svet tehnologije.
 4. Henry Ford je iskusio neuspeh sa svoje prve dve kompanije u automobilskoj industriji. Ali, to ga nije zaustavilo da kasnije osnuje Ford Motor Company, postanući tržišni lider i jedan od najbogatijih ljudi sveta.
 5. Thomas Edison je imao problema u školi, gde je njegov učitelj smatrao da je zaostao. Ironično, Edison je izumitelj brojnih uređaja koji su i danas u upotrebi.
 6. Soichiro Honda je u mladosti doživeo odbijanje od strane Toyote za svoje dizajne automobila. No, to ga nije obeshrabrilo, kasnije je osnovao kompaniju Honda koja je postala sinonim za inovacije u auto-industriji.
 7. Evan Williams je prvobitno osnovao firmu Odeo, koja nije uspela. Ali, njegov poduhvat sa Twitterom ga je katapultirao u svetsku slavu.
 8. Mark Cuban je probao razne poslove - od stolara, kuvara, do konobara (gde se mučio sa otvaranjem vinskih boca). Kasnije je njegov uspeh sa Yahoo-om potvrdio njegov biznis talenat.
 9. Pukovnik Sanders je pravi primer kasnog uspeha - tek u 65. godini života uspeo je da razvije svoj lanac restorana, KFC, koji je postao globalni fenomen.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

 • kontakt@klikdoposla.com
 •  
 • Radno vreme:
 •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima