OGLAS

Kako Facebook razara veze i brakove

 

 

Iako u svakom trenutku možemo pogledati najnovije fotografije prijatelja ili saznati jesu li dobili posao, nova istraživanja kažu da je Facebook poguban za veze i odnose među parovima

 

Problemi koje stvaraju društvene mreže, a posebno Facebook, idu tako daleko da se pokazalo kako je za raspad svakog petog braka u Australiji odgovoran upravo Facebook, piše http://www.couriermail.com.au/

 

'Iako Facebook ima mnoge prednosti, njegova negativna strana je da se preči između parova i udaljava ih', rekla je advokat  Christine Northam.

 

Studija napravljena u Australiji kaže kako ljudi zbog mreža poput Facebooka zaboravljaju komunicirati licem u lice te previše vremena provode pred računarom  umesto jedni s drugima.

 

Jedna druga studija takođe pokazuje da su parovi ljubomorniji zbog Facebooka. Studenti koji su sudelovali u istraživanju zapravo su bili još više ljubomorniji zbog informacija koje su na Facebooku dostupnije nego inače, a mogu imati višestruka značenja. Rezultati su pokazali kako su ljubomorni ispitanici već imali problema s poverenjem, a Facebook je samo dolevao ulje na vatru.

 

Seksolog i terapeut Ian Kerner upozorava na zamku Facebooka i društvenih mreža gde se lako stvaraju krive slike o osobama s kojima se povezujemo. Lako ih je idealizovati zbog površnog poznavanja i zamisliti da je ta osoba bolja i ona prava za nas.

Photo: By: GOIABA / Flickr

Izvor- autorska prava tportal :

http://www.tportal.hr/lifestyle/obiteljidom/145657/Kako-Facebook-razara-veze-i-brakove.html

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva