OGLAS

Flert na radnom mestu

 

Verovatno osmeh svog kolege i bezbrižno ćaskanje uz aparat za vodu shvatate kao kompliment. Možda ipak grešite. Naime, čini se da muškarci koji flertuju na radnom mestu ne rade to jer ste im strahovito privlačni već zato što im je – dosadno

 
Naučnici sa univerzititeta u Surreyju uradili su istraživanje na više od dve stotine muškaraca i žena između 21 i 68 godina, a zanimalo ih je flertuju li na poslu. Takođe su trebali odgovoriti na pitanje koliko su zadovoljni svojim poslovima i koliko naporno rade, a rezultati su pokazali jasnu razliku među polovima.

 

Žene koje su flertovale bile su jednako zadovoljne svojim poslom kao i one koje su sa svojim kolegama imale čisto poslovne odnose. Međutim, muškarci koji su flertovali bili su puno nezadovoljniji svojim radnim mestima.

 

Vođa istraživanja psiholog Chadi Moussa objasnio je dobijene rezultate: 'Prethodna istraživanja pokazala su da flertuju zbog raznih razloga koji uključuju i podizanje nivo samopouzdanja, zbog zabave ili ljubavi. Ako muškarci osećaju nezadovoljstvo zbog posla koji rade, onda su skloniji flertu jer im to razbija dosadu. Iako flert može imati svojih dobrih strana, pojačano flertovanje na poslu može biti znak da ste nezadovoljni svojim poslom ili da vam je jednostavno strahovito dosadno.'

 

Psiholog Moussa međutim naglašava da njegova saznanja ne navode ničime na zaključak da su zaposleni koji flertuju zadovoljniji ili da bolje rade.

 

Istraživanje iz 2007. pokazalo je da bi zaposlene žene, da mogu birati, pre imale muškog šefa i da su spremne na flert kako bi izborile bolju poziciju. Isto je istraživanje pokazalo da žene na koleginice gledaju kao na konkurenciju te im je stoga draže raditi s muškarcima s kojima bi bez problema i flertovale ako bi to značilo da će na kraju biti po njima.


 

Image: FreeDigitalPhotos.net by stockimages


Izvor&autor: www.tportal.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva