OGLAS

Odvažno krčite put

Odvažno krčite svoj put ka poslovnom uspehu

Kako se vaše poslovanje razgranava, tako vam raste i samopouzdanje, a i strast postaje sve značajniji faktor. Kada verujete u ono što radite i radite to s ljubavlju, vaši klijenti to osećaju. U stvari, oni upijaju pozitivnu energiju koju emitujete i uče da vam veruju kao pouzdanom izvoru. Zato odabir pravog puta i pravih koraka duž tog puta, može neverovatno da poboljša vaše poslovanje, ali i krajnji rezultat.

Objasnićemo kako.

Uskladite svoje poslovanje i ličnost. Strast je najčešće vrlo široko shvaćen, apstraktan pojam; mnogo je lakše definisati ličnost. Oboje je vrlo važno za proces odlučivanja o modelu poslovanja koji bi vam najbolje odgovarao. Možda gajite strast prema pisanju, ali ako ste tip ličnosti koja ne može da živi bez socijalnih interakcija, teško da će vas sati sedenja pred kompjuterom činiti srećnim. Možda odlučite da udružite snage sa drugim stručnjacima te ponudite ceo spektar marketinških i kreativnih usluga ili da objedinite veštine predavanja i govorništva u nov poslovni model. Sa druge strane, ukoliko ne volite da ste u centru pažnje, za vas bi neki posao preko interneta bio kao stvoren.

Unapredite svoje profesionalne veštine. Mnogi savetnici koji se bave unapređenjem karijere reći će da je dobro „slediti strasti“, ali će vam uz to biti potrebna i strategija uz pomoć koje ćete tu strast pretvoriti u novac. Ukoliko vaš omiljeni hobi nije profitabilan, razmislite o srodnim delatnostima ili nečem drugom što bi vas jednako zaokupilo. Ukoliko ste strašću vezani za oblast u kojoj ste već vrlo vešti, a uz to imate i ideju koja bi mogla da se unovči, tada ste već u odličnoj poziciji! Ako to nije slučaj, onda zavrnite rukave i bacite se na posao.  Bez obzira na to kakav je posao kojim se bave, većini preduzetnika će biti od koristi pohađanje kurseva/seminara o tehnikama pregovaranja i držanja govora. Nikad ne znate kada će vam se pružiti prilika da se pojavite pred kamerama ili u nekoj diskusiji, a tada ćete svakako želeti da ste spremni!

Nudite rešenja. Biti u prilici da se izađe u susret potrebama klijenta veliki je podstrek svačijem samopouzdanju! Kada zadovoljite nekog i uspešno rešite njegov problem i sami se bolje osećate. Razmislite, zato, koji proizvodi, usluge ili nešto treće, bi mogli da učine srećnijim vaše klijente i olakšaju im žiivot. Kakvi su problemi s kojima se suočavaju? Šta ih nervira ili im ne dozvoljava da ostvare svoj pun potencijal? Kako možete da im pomognete oko problematičnih stvari? Ovo je odličan način produbljivanja strasti prema nekom poslu uz ostvarivanje zarade .

Budite bolji od konkurenata. Saznanje da ste najbolji u onome čime se bavite, ide u prilog zadovoljenju potreba vaših klijenata i daje vam kompetetivnu prednost. Ne morate biti najinovativniji ili najpoznatiji ako znate da je vaša kompanija u stanju da isporuči svoje proizvode ili usluge bolje od bilo kog konkurenta. Ljubazna i pravovremena usluga klijentima znači mnogo u nastojanju da se stekne prednost nad konkurencijom, zbog toga što tek mali broj kompanija ovo smatra prioritetom.

Preduzetničko samopouzdanje dolazi iz više izvora. Zapamtite – vi ste taj koji „osmišljava svoje poslovanje tako da sebi stvori fantastičan život“ i zato, ne dopustite da patite da bi uspeli, i uspeh će vam biti zagarantovan! *

* Izvršni direktor Self-made multimillionare enterpreneur and Inc.500, Ali Brown, posvetila se tome da pomaže finansijsko osamostaljenje žena na globalnom nivou, pomoću preduzetništva. Prijavite se za besplatne nedeljne članke na www.AliBrown.com i saznajte više o tome kako da stvorite bogatstvo i živite fantastično.

Preuzeto iz "MANAGEMENT News and Views" - mesečni e-zine Skills Trening Centra.


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima