OGLAS

Nekoliko pravila kako napisati propratno pismo

Dok bi vaša radna biografija trebalo da pokaže vaše veštine i kvalifikacije, vaše propratno pismo treba da objasni zašto  se prijavljujete za ovaj posao i zasto ste vi  prava osoba za to.

Dobro propratno pismo  zainteresuje poslodavca da čita vašu radnu biografiju, to je obično prvi kontakt sa vama. Kada pišete svoje propratno pismo, razmislite: koje su to veštine odnosno iskustva ili kvalifikacije koje vas čine pravom osobom za posao - možete u svom propratno  pismu da istaknete posebno relevantna područja vaše biografije.

Zašto želite da radite baš za tu kompaniju - uradite neka istraživanja na internetu kako biste saznali više tako da možete biti tačno određeni u svojem propratnom pismu

Aspekti posla koji vas posebno zanimaju - pokazati da ste razumeli šta taj posao uključuje.

Vaše propratno pismo mora biti: Koncizno i precizno. Navesti razloge zasto baš želite taj posao. Zašto baš vi i šta vam se sviđa u tom preduzeću (kompaniji)- skrenuti pažnju na ključne oblasti u vašem CV.

Dobro napisano u smislu gramatike i pravopisa - koristiti proveru pravopisa. Proverite da li u pisanom tekstu poslodavac zna da ste zainteresovani za ovaj posao,a  ne odajuci utisak da ste jednostavno očajni i da tražite bilo kakav posao!

Šta ne treba da uradite: Nemojte koristiti isto popratno pismo za svako radno mesto na koje se prijavljujete – za svaki posao sastavite novo pismo. Nemojte pisati jako dugo i detaljno pismo. Treba biti kratko i precizno, jer u suprotnom potencijalni poslodavci mogu izgubiti interes za čitanjem. Izbegavajte spominjati platu u ovoj fazi, vec za to iskoristite intervju.

photo by withassociates / flickr  

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva