OGLAS

Ove strane jezike je danas najisplativije znati

Servis OneHourTranslation.com napravio je spisak jezika koji najbrže rastu i koje se isplati učiti. Ovih šest jezika, pored engleskog, bilo bi dobro naučiti na vreme.

1) Španski

Zahvaljujući novim ekonomskim i privrednim prilikama, javila se i potreba za znanjem španskog jezika. Tržišta Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venecuele i Španije zahtevaju poznavanje ovog indoeropskog romanskog jezika koji ima iste korene kao i engleski pa ga je lakše naučiti, piše Jutarnji.hr.

2) Portugalski

Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje OneHourTranslation.com, što je značajan pokazatelj da se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Privredni i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim kompanijama brojne mogućnosti saradnje, pa će uglednije kompanije sigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.

3) Kineski

Učenje kineskog jezika poslednjih godina je u porastu. Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vreme i novac.

4) Ruski

Oko 300 miliona govornika veoma plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko tržište dobar su razlog za učenje ruskog jezika koji je vrlo sličan srpskom, pa ne bi trebalo da bude toliko zahtevan za učenje.

5) Arapski

Stotine miliona ljudi širom sveta govori arapski jezik. S obzirom na razvoj brojnih segmenata privrede i ekonomije, otvara se tržište brojnim kompanijama koje tamo mogu da pronađu razne poslovne prilike.

6) Nemački

S obzirom da Nemci uspešno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svetu, nemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji.

Pogledajte slobodna radna mesta iz oblasti JEZICI na Klikdoposla. 

Izvor: jutarnji.hr

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima