OGLAS

Ovaj kineski milijarder je dokaz da i VI to možete da budete

 

Da li ste čuli za kinesku kompaniju Alibaba? Najveći kineski sajt za onlajn trgovinu, koji koristi više od 800 miliona ljudi, osmislio je i stvorio Kinez Džek Ma, danas najbogatiji čovek u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. On je "težak" više od 20 milijardi dolara, a po magazinu "Forbs" je na 18. mestu najbogatijih ljudi sveta. Prvo mesto na listi drži osnivač "Majkorosofta" Bil Gejts. 

Iako biste pomislili da takvom čoveku cvetaju ruže, nije uvek bilo tako, priznaje Ma. Čak tri puta padao je na prijemnom ispitu za koledž, a odbijen je čak 30 puta na poslovima za koje se prijavio. Čak ga nisu hteli ni u policiji, niti u jednom lancu brze hrane. 

Za prve tri godine od osnivanja stranice "Alibaba" (1998.) ne samo da nije imao nikakav profit, već nijedna banka nije htela da sarađuje snjim, pa je morao da pokrene nov način plaćanja, za koji se ispostavilo da je jedan od stubova njegovog vrtoglavog uspeha. Prijatelji su mu govorili da je taj sajt najgluplja ideja koju su čuli u životu. Danas može da im se nasmeje u lice, budući da njegovu onlajn prodavnicu dnevno poseti 100 miliona ljudi. Njegov način plaćanja poznat je kao "Alipay".

Želite da uspete kao Džek Ma? Evo njegovog saveta: "Unajmljujte ljude koji su pametniji od vas. Ako to ne radite, onda ne radite posao kako treba".

Da je reč svakako o neobičnom liku, svedoče i sledeće stavke:

1. Smatra da bi 3. svetski rat bio dobra stvar za čovečanstvo

2. Sebe ne vidi kao bizismena, već kao umetnika

3. Po sopstvenim rečima, bio je srećniji kada je zarađivao 12 dolara mesečno kao učitelj engleskog, nego sada kada je milijarder

Još sumnjate u sebe? 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima