OGLAS

Najtraženiji poslovi u 2021

U određenim vremenskim periodima vlada dominacija nekih zanimanja na tržištu rada. Kako sa stanovišta tražnje za zaposlenjem, tako i iz ugla najtraženijih poslova ponuđača – preduzeća, organizacija i drugih poslovnih subjekata. U ovoj, 2021. godini, koja je po najvećem broju karakteristika slična prethodnoj, postoje određena zanimanja koja su u vrhu popularnosti i atraktivnosti. 

Veliki je broj poslova koji su traženi u 2021. godini. U nastavku teksta biće predstavljeni neka od ključnih zanimanja u kojima je tražnja na vrlo visokom nivou, u odnosu na prethodnih nekoliko godina. 

Posao za medicinske radnike – medicinske sestre i lekari

U skladu sa epidemiološkom situacijom koja već duže od godinu dana prati čitav svet, tražnja za medicinskim sestranma i osobljem je na veoma visokom nivou. Zbog toga su to jedni od najtraženijih poslova i u 2021. godini.

Tu spadaju poslovi za  medicinske sestre  , tehničari, laboranti, ali i doktori opšte prakse i specijalisti. Čak i osobe koje su na diplomskim ili postdiplomskim studijama, mogu obavljati praksu u domenu medicine, što potvrđuje da je ova struka izrazito potrebna. Usled velike neizvesnosti sa tokovima kretanja virusa, trajanjem i opterećenjem sistema, i danas su medicinski radnici veoma traženi u našoj zemlji.

Ako tražite posao kao medicinski sestra/ tehničar pogledajte aktuelne oglase  i a plicirajte preko našeg portala.

Trgovci u prodajnim objektima

Ukoliko uzmemo naziv prodavac kao skup određenih, sličnih i bliskih zanimanja, može se reći da je u 2021. godini, slično kao i u prethodnoj ovo zanimanje definitivno jedno od najtraženijih. Usled uslova pandemije, rada od kuće, kao i izmenjene svakodnevnice sa kojom se suočio čitav svet, trgovci u supermarketima su i više nego tražena radna snaga, s obzirom da za ovu delatnost nije imala mogućnost funkcionisanja izvan prodajnih objekata. Zbog neizvesnosti u uslovima pandemije, delatnost trgovine je znatno porasla i često zahtevala dodatnu radnu snagu.

Ako tražite posao prodavca pogledajte aktuelne oglase i  aplicirajte preko našeg portala. Pored posao Beograd  drugi grad sa najviše poslova je posao Novi Sad 

Posao u call centrima

Zanimanja koja su dobila znatno viši stepen tražnje u prethodnoj i ovoj godini, jeste posao u call centrima  i kuriri. Naime, zaposleni u kontakt centrima, u najvećoj meri pružaoci informacija, veoma su traženi, jer zbog što manjeg obima kontakata, veliki broj ljudi vrši potrebne nabavke putem telefona. Istovremeno, pružanje korisnih informacija u vezi sa različitim sferama života i poslovanja, dobija se putem profesionalnih kontakt centara.

Oni su nekada i prva veza ka isporuci traženih proizvoda, ili zakazivanja i realizacije proizvoda. U vezi sa tim je i posao dostavljača, odnosno kurira, koji su uvek na raspolaganju za blagovremenu isporuku poručenih paketa, bilo putem interneta ili telefona. Kako je obim internet prodaje u porastu, dostavljači su jedan od najtraženijih poslova današnjice.

Ako tražite posao call operatera pogledajte aktuelne oglase  call centar posao  i  aplicirajte preko našeg portala.

Mašinski tehničari i inženjeri

Oblast mašinstva je poslednjih nekoliko godina doživela pravi procvat kada je u pitanju sektor zapošljavanja. Naime, u 2021. godini je jedan od najtraženijih poslova upravo u domenu mašinstva. Radi se o mašinskim tehničarima sa srednjom stručnom spremom, ali i o mašinskim inženjerima, koji imaju fakultetsko obrazovanje. Oblast kreiranja, projektovanja i realizacije raznovrsnih ideja u mašinstvu, pronalazi široku primenu u domenu industrije i proizvodnje, ali i svakodnevnog života ljudi. Sve to, čini da za ovo zanimanje na Nacionalnoj službi za zapošljavanje obično i nema raspoloživih kadrova, jer se svi zaposle odmah nakon školovanja.

Ako tražite posao mašinski inženjer ili tehničar pog ledaj te aktuelne oglase  OVDE   i aplicirajte preko našeg portala.

Postoje i drugi poslovi koji su vrlo traženi u 2021. godini, kao što su: IT stručnjaci, građevinski inženjeri i tehničari, marketing menadžeri i slično. Pandemija je uticala na promene na tržištu rada, koje su nekome donele lakše i brže zapošljavanje, a drugima sigurno nove ideje za pokretanje biznisa. 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima