OGLAS

Šta mislite koji su najtraženiji poslovi u Novom Sadu za 2022. godinu?

Šta mislite koji su najtraženiji poslovi u Novom Sadu za 2022. godinu?Tražiocima posla je dobro poznato da su neka zanimanja traženija na tržištu rada od drugih. U njih svakako spadaju zanimanja poput: IT stručnjaka, lekara, građevinskih i mašinskih inženjera, majstora raznih profila, kuvara, radnika na građevini i dr. 

Kada su u pitanju najtraženiji poslovi u Novom Sadu situacija nije mnogo drugačija nego u ostatku naše zemlje. Sva ova pobrojana zanimanja su na ceni i kada neko traži posao u ovim oblastima, vrlo brzo dolazi do njega. No, pored njih, u Novom Sadu se traže još neki profili kojih na tržištu rada nema puno, pa se slobodno može reći da je potražnja velika a ta zanimanja su deficitarna. 

O kojim poslovima je reč, čitajte u nastavku našem bloga. 


Građevinski radnici su vrlo traženi na novosadskom tržištu rada


Građevinska industrija je aktivna tokom cele godine i čini se da broj novih kranova svake godine sve više raste u Novom Sadu. Potražnja za stanovima u novogradnji iz godine u godinu raste, što znači da je potreban i sve veći broj građevinskih radnika. Da bi se potrebe tržišta zadovoljile i novi stanovi bili izgrađeni, potrebno je naći dovoljno građevinskih radnika. 

A osim radnika koji će raditi na podizanju samih objekata poput zidara i tesara, da bi zgrade bile završene potrebni su i neki drugi majstori svog zanata. Među njima su najtraženiji moleri, električari, keramičari, fasaderi, limari. Osim njih, u građevinskoj industriji, vrlo su traženi i rukovaoci određenih građevinskih mašina poput buldozera ili bagera i sl. Nikako ne smemo zaboraviti ni armirače. 

Plate, u zavisnosti od posla o kome je reč, vrlo variraju, ali jedno je sigurno- sve višestruko prevazilaze republički prosek. Pa tako za posao rukovaoca bagerom plata može biti u rasponu od 80.000 do 120.000, dok moleri i keramičari mogu takođe da zarade oko 1.000 evra u proseku, a ponekad i mnogo više. Project manageri- neophodni svakoj IT firmi


Iako su veb i softver developeri i veb dizajneri najplaćeniji u IT sektoru, ali i najtraženiji, postoje i druga zanimanja koja su odlično plaćena u kompanijama koje posluju u okviru ovog sektora. Pa tako u sektoru menadžmenta svake IT kompanije, osim HR managera, među najtraženijima su i project manageri. 

Njihov zadatak je da uspešno vode projekte u firmi, da se pobrinu za završavanje istih u dogovorenom roku i da koordinišu aktivnosti svih članova tima. Oni komuniciraju, kako sa klijentom, tako i sa svim članovima tima koji rade na izradi nekog softverskog rešenja. Project manager međusobno usklađuje potrebe klijenta i mogućnosti tima da sprovede ideje kompanije, naručioca posla. 

Za uspešno obavljanje ovog posla, važno je da vođa projekata dobro razume IT zajednicu, sam sektor, psihologiju programera, njihove veštine i mogućnosti. Sve ovo je potrebno da bi se jedan projekat uspešno izveo od početka do kraja. Osim toga, u oglasima za poziciju project manager uvek se navode još neki zahtevi. Poznavanje SCRUM Agile Frameworka i alata za efikasno upravljanje zadacima poput JIRA, Asane, Trella, su obavezni. 

Visina plate, odlični uslovi rada i beneficije, koje se nude zaposlenima u IT kompanijama, odlična su motivacija za project managere da pretražuju oglasi za posao u potrazi za najboljim uslovima, koji će im odgovarati i koji će ih motivisati. Plata je svakako odličan motiv za zaposlenje na ovakvom radnom mestu i ona može da iznosi oko 90.000 za početnike do 220.000 za one sa većim brojem godina iskustva u ovom poslu. 


Potražnja za radnicima u ugostiteljstvu i turizmu je povećana


U poslednje vreme mnogo novih restorana, kafića i hotela je otvoreno u Novom Sadu. Kako je glavni grad Vojvodine zvanična kulturna prestonica Evrope ove godine, ne čudi što sve veći broj turista posećuje ovaj grad. Takođe, tu je uvek i Exit, kao jedan od najboljih festivala u Evropi, na koji stranci dolaze početkom jula. Pored kulturnih manifestacija, tu su i brojne sportske, poslovne konferencije, sajmovi i druga dešavanja koja privlače kako domaće, tako i regionalne ili strane turiste u srpsku Atinu. 

Tržište rada je prvo, koje reaguje na otvaranje novih restorana i hotela, jer poslodavci traže nove radnike u ugostiteljstvu i mnogo novih radnih mesta se otvara. Zato, ako tražite posao u turizmu i ugostiteljstvu u Novom Sadu, obavezno prelistajte oglase za posao na našem sajtu, jer se ponuda širi svakodnevno i sigurno možete pronaći nešto zanimljivo za sebe. 

Kada govorimo o konkretnim profilima za kojima vlada povećano interesovanje na novosadskom tržištu rada, onda je to sledećih nekoliko: kuvari, bariste, somelijeri, pizza ili sushi majstori. A kada je turizam u pitanju, traže se novi turistički vodiči, ali i recepcioneri u hotelima. 

Poznavanje modernih kuhinjskih koncepata, spajanje različitih ukusa, pravljenje dobrog sushija i još bolje pizze- sve su ovo poželjne veštine koje treba da imaju budući kuvari. Njihove plate mogu da variraju od restorana do restorana, ali svakako su najbolje one u hotelima sa pet zvezdica. 

No, rekli bismo da kuvar može u proseku da računa na platu od oko 800 evra, uz naravno ogradu da je za to potrebno višegodišnje iskustvo. Ista je situacija i kada su somelijeri ili bariste u pitanju- njihove veštine i poznavanje vina, odnosno kafe su veoma cenjene i zato mogu da računaju na dobre zarade. 

Na sajtu Klik do posla lako i brzo pronađite oglase za posao u Novom Sadu 

Ukoliko živite u Novom Sadu i okolini i tražite posao po prvi put ili možda želite da promenite posao, sajt Klik do posla je pravo mesto za to. Na njemu ćete pronaći trenutno oko 70 novih oglasa za posao u glavnom gradu naše severne pokrajine. 

Bilo da tražite neke od poslova koje smo spomenuli u našem blogu ili vam je potreban neki drugi posao, na sajtu Klik do posla ćete lako i brzo pronaći ono što vam je potrebno. Sve to zahvaljujući različitim kriterijumima pretrage, koje smo pripremili za vas, a na osnovu kojih možete dodatno suziti pretragu. 

Tako birate oblast u kojoj tražite posao, grad, tip posla, zatim možete uneti nivo svoje stručne spreme i na kraju da označite u kom rasponu treba da se kreće plata za posao koji ćete raditi. Na osnovu svih ovih kriterijuma, lako ćete doći do oglasa za posao, koji u potpunosti odgovaraju vašim potrebama. 

Želimo vam puno uspeha u pronalasku vašeg novog posla!

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva