OGLAS

Šta mislite koji su najtraženiji poslovi u Novom Sadu za 2022. godinu?

Šta mislite, koji su to poslovi u Novom Sadu koji su baš traženi bili 2022. godine?

Ako ste neko ko traga za poslom, verovatno vam je već jasno da su neka zanimanja više 'na ceni' na tržištu rada. Među njima su, recimo, IT stručnjaci, doktori, građevinski i mašinski inženjeri, majstori raznih profila, kuvari, građevinski radnici i tako dalje. U Novom Sadu, situacija nije mnogo drugačija u odnosu na ostatak zemlje. Sva ta zanimanja su poprilično tražena i ako tražite posao u tim oblastima, velike su šanse da ćete brzo pronaći nešto.

Ali, u Novom Sadu se traže i neki drugi profili koji nisu baš česti na tržištu rada, pa se može reći da je potražnja za njima velika. O kojim je to poslovima reč, saznajte više u nastavku našeg bloga.

Građevinski radnici su jako traženi u Novom Sadu

Građevinska industrija je stalno u pokretu, i čini se da svake godine ima sve više i više kranova u Novom Sadu. Potražnja za stanovima u novogradnji raste, što znači da treba i više građevinskih radnika. Da bi se izgradili novi stanovi, potrebno je pronaći dovoljno ljudi za posao. Pored radnika koji grade objekte, kao što su zidari i tesari, potrebni su i drugi majstori: moleri, električari, keramičari, fasaderi, limari. Naravno, ne smemo zaboraviti ni rukovaoce teškim mašinama poput buldožera ili bagera, i armirače.

Plate variraju u zavisnosti od posla, ali jedno je sigurno - one su dosta iznad proseka. Na primer, plata rukovaoca bagerom može biti između 80.000 i 120.000, dok moleri i keramičari mogu zaraditi oko 1.000 evra mesečno, ponekad i više.

Project Manageri su neizostavni u IT Firmama

Iako su veb i softver developeri, kao i veb dizajneri, među najplaćenijima i najtraženijima u IT sektoru, postoje i druga zanimanja koja su odlično plaćena u IT kompanijama. Jedno od njih su svakako project manageri. Njihov posao je da vode projekte unutar firme, brinu o rokovima, i koordiniraju rad tima. Komuniciraju sa klijentima i članovima tima koji rade na razvoju softvera, usklađujući potrebe klijenta sa mogućnostima tima.

Da bi bili uspešni u ovom poslu, važno je da project manageri dobro razumeju IT sektor, psihologiju programera, i njihove veštine. U oglasima za ovu poziciju često se traži poznavanje SCRUM Agile Frameworka i alata poput JIRA, Asane i Trella. Plate za ovu poziciju variraju - za početnike mogu biti oko 90.000, a za iskusnije i do 220.000.

Ugostiteljstvo i turizam u usponu

U poslednje vreme, otvoreno je mnogo novih restorana, kafića i hotela u Novom Sadu. Kako je Novi Sad kulturna prestonica Evrope ove godine, sve više turista dolazi u grad. To znači i veću potražnju za radnicima u ugostiteljstvu i turizmu. Ako tražite posao u ovim oblastima, svakako prelistajte oglase na našem sajtu, jer se ponuda širi svakodnevno.

Najtraženiji profili u ugostiteljstvu su kuvari, bariste, somelijeri, pizza i sushi majstori. U turizmu se traže novi turistički vodiči i recepcioneri. Poznavanje modernih kulinarskih tehnika, spajanje ukusa, pravljenje dobrog sushija i pizze su veoma tražene veštine. Plate zavise od mesta rada, ali kuvar u proseku može računati na oko 800 evra, uz iskustvo.

Pronalaženje posla na sajtu Klik do posla

Ako živite u Novom Sadu ili okolini i tražite posao, bilo da je prvi put ili želite promenu, posetite sajt Klik do posla. Tu ćete naći dosta novih oglasa za posao u glavnom gradu Vojvodine. Bez obzira na to da li tražite neki od pomenutih poslova ili nešto sasvim drugo, na ovom sajtu lako i brzo možete pronaći ono što vam je potrebno. Zahvaljujući različitim kriterijumima pretrage, možete precizno odrediti šta tražite - od oblasti posla, preko grada, tipa posla, nivoa stručne spreme, pa sve do plate koju očekujete. Na osnovu svega toga, lako ćete pronaći posao koji odgovara vašim potrebama.

Želimo vam puno sreće u potrazi za vašim novim poslom!

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima