OGLAS

Najnoviji trendovi zapošljavanja u svetu: Kako se pripremiti za promene na tržištu rada

Svakodnevno se menjaju trendovi u zapošljavanju, kako tehnološki, tako i socijalni. Danas je neophodno prilagoditi se tim promenama, kako bi se zadržali konkurentni na tržištu rada. U ovom članku ćemo se fokusirati na najnovije trendove u zapošljavanju u svetu.

Fleksibilan radni raspored

Sa sve više poslodavaca koji uviđaju značaj balansa između posla i privatnog života, fleksibilni radni rasporedi postaju sve popularniji. Posao od kuće i rad na dal jinu su postali standard u mnogim industrijama. Takođe, fleksibilni radni rasporedi mogu pomoći u privlačenju talentovanih radnika koji traže više fleksibilnosti u svom radnom vremenu.

Fokus na sticanju veština

Poslodavci se sve više fokusiraju na zapošljavanje kandidata koji imaju želju i potencijal da nauče nove veštine. Obrazovanje se smatra samo početkom procesa, a ne i krajnjim ciljem. Poslodavci nude obuke, programe mentorstva i slično, kako bi pomogli zaposlenima da razvijaju svoje veštine i postanu kvalifikovaniji u svojim oblastima rada.

Povećana upotreba tehnologije u procesu zapošljavanja

Proces zapošljavanja se sve više odvija putem interneta i tehnologije. Korišćenje softvera za pretraživanje kandidata, video intervjuima i drugim tehnološkim alatima, može pomoći poslodavcima da brzo i efikasno identifikuju kandidate za određeno radno mesto.

Važnost kulture preduzeća

Poslodavci sve više uviđaju značaj kulture preduzeća u privlačenju i zadržavanju talenata. Kandidati traže preduzeća koja se fokusiraju na razvoj zaposlenih, omogućavaju im da rade na projektima koje vole i koje ih zanimaju, imaju jasne vrednosti i misiju, i koja stvaraju prijateljsko i inkluzivno radno okruženje.

Zapošljavanje na osnovu potencijala

U prethodnim godinama, mnogi poslodavci su se fokusirali na zapošljavanje isključivo na osnovu iskustva kandidata. Međutim, sve više se uviđa značaj zapošljavanja na osnovu potencijala i želje da se uči. Poslodavci prepoznaju da kandidati koji imaju strast i entuzijazam, mogu da postignu velike uspehe u svojim poslovima.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva