OGLAS

Kako postati konobar - Vodič za zapošljavanje u ugostiteljstvu

Kako postati konobar - Vodič za zapošljavanje u ugostiteljstvu

Konobari su jedni od najvažnijih članova tima u ugostiteljstvu. Njihov zadatak je da gostima pruže ne samo ukusnu hranu i piće, već i prijatno iskustvo. Ako tražite posao u ovoj oblasti, možete očekivati dinamično radno okruženje i mogućnost da zadovoljite različite ukuse i potrebe gostiju.


Kvalifikacije i veštine potrebne za posao konobara


Za posao konobara, formalna obuka obično nije potrebna, ali mnogi poslodavci cene kandidate koji imaju iskustvo u ovoj oblasti. Kao konobar, moraćete da razvijete veštine multitaskinga, brzine i efikasnosti da biste mogli da služite više stolova istovremeno. Osim toga, dobar konobar mora biti izuzetno ljubazan, komunikativan i ljubazan, sposoban da se brzo prilagodi potrebama i zahtevima gostiju.


Karijera


Konobari se najčešće zapošljavaju u restoranima, kafićima, barovima, klubovima i drugim ugostiteljskim objektima. Neki konobari više vole da rade u restoranima u kojima se služi hrana, dok drugi radije rade u barovima i kafićima gde je fokus na posluživanju pića i koktela. U zavisnosti od vrste posla, konobari mogu da rade u različitim smenama, uključujući vikende i praznike.


Plata, prednosti i izazovi rada kao konobar - Šta očekivati od ove karijere?


Plata konobara obično varira u zavisnosti od iskustva, lokacije i vrste posla. Prema podacima sa sajta „Klik do posla”, prosečna plata konobara u Srbiji je oko 60.000 70.000 dinara mesečno, ali pojedini konobari koji rade u restoranima sa Mišelinovim zvezdicama mogu da zarade i do 200.000 dinara mesečno.

Rad kao konobar može biti izazovan, ali donosi i neke prednosti. Konobari obično imaju fleksibilno radno vreme, što je zgodno za studente ili one koji traže dodatni posao. Takođe, posao konobara može biti zabavan i pružiti priliku za upoznavanje različitih ljudi i kultura.

Međutim, rad kao konobar može biti fizički naporan i stresan, posebno kada se radi u veoma prometnom objektu. Konobari se suočavaju i sa nepredvidivim, a ponekad i neprijatnim situacijama, kao što su nezadovoljni gosti ili nepredviđene promene u rasporedu rada.

Na kraju, biti konobar može biti izazovno, ali i veoma korisno. Ako ste komunikativni, ljubazni i volite da pružate usluge drugima, ovo bi moglo biti idealno zanimanje za vas. Uz dovoljno iskustva i truda, možete napredovati u ovoj karijeri i postati menadžer restorana ili otvoriti sopstveni restoran.


Ukoliko tražite posao u ovoj oblasti, preporučujemo da tražite oglase na sajtovima za zapošljavanje kao što je naš klikdoposla.com. Kod nas ćete  moći da pronađete razne ponude za posao konobara, kao i druge poslove u ugostiteljstvu. Ukoliko tražite posao u ovoj oblasti posetite link posao konobar u Begradu ili posao konobara ako tražite posao u Srbiji 

Srećno u traženju novog posla!

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva