OGLAS

Postati konobar? Evo kako - Vaš vodič za zapošljavanje u svetu ugostiteljstva

Postati konobar? Evo kako - Vaš vodič za zapošljavanje u svetu ugostiteljstva

Zamislite to: konobari, ključni igrači svakog ugostiteljskog tima! Njihov zadatak? Nije samo da serviraju ukusnu hranu i osvežavajuća pića - oni su ti koji stvaraju atmosferu! Ako vam se dopada ideja o poslu gde nema monotonije i gde svaki dan donosi nešto novo, ugostiteljstvo čeka baš na vas.

Znate šta vam treba da budete konobar?

Evo dobre vesti: ne morate imati formalno obrazovanje da biste bili konobar. Ali, ako imate iskustvo, to je veliki plus. Što se tiče veština, pripremite se na brzinu, efikasnost i sposobnost da obavljate više stvari odjednom. Da, bićete kao superheroj restorana! Važno je i da ste ljubazni, da lako uspostavljate kontakt s gostima i da ste uvek spremni da udovoljite njihovim željama.

I gde se sve možete zaposliti?

Restorani, kafići, barovi, klubovi... izbor je veliki! Neki konobari vole miris kafe ujutru u kafiću, drugi biraju vrvež restorana. Radno vreme? Raznoliko kao i sam posao - radni vikendi, praznici, smene, sve je moguće. Posao konobar je prava stvar.

A sad, ono što vas najviše zanima - plata i beneficije!

Plata se razlikuje, zavisi od iskustva, mesta rada, tipa ugostiteljskog objekta. Recimo, u Srbiji, prosečna plata se kreće oko 60.000 do 70.000 dinara. Ali, u restoranima sa Mišelinovim zvezdicama, cifre rastu! Rad kao konobar ima svoje prednosti - fleksibilnost, zabava, susretanje novih ljudi. Ipak, nije sve uvek sjajno. Fizički je naporan, stresan, a ponekad dolaze i nepredviđene situacije poput nezadovoljnih gostiju.

Ali znate šta? Ako volite da ste u centru događanja, ako ste prirodno ljubazni i volite da pomažete ljudima, ovaj posao bi mogao biti savršen za vas. Iskustvo i trud se cene - možete napredovati, postati menadžer restorana, pa čak i otvoriti svoj restoran.

Tražite posao u ugostiteljstvu? 

Pogledajte na klikdoposla.com. Imamo sve - od poslova konobara do mnogih drugih prilika u ugostiteljstvu. Za posao konobara u Beogradu ili negde drugde u Srbij i, kliknite ovde. Srećno u traženju posla!

Autor: Klikdoposla

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima