Kako uveriti poslodavca da ste baš vi prava osoba?

 

′Zašto želite da radite baš kod nas ?′ To pitanje neizbežno je prilikom intervjua za posao. Međutim, šta oni tačno žele da čuju od vas, te kako se istaknuti među svim onima koji isto žele posao u toj firmi? Iako se to pitanje čini prilično direktnim i jednostavnim, zapravo je vrlo teško dati zadovoljavajući odgovor.

Poslodavac mora da zna da vi zaista želite da radite baš za njega. Ako ste posebno zagejani za određenu firmu to znači da ćete se jednom kada za nju počnete da radite više se i truditi, biti produktivniji, te i hteti što dalje ostanete u njoj. Evo nekoliko smernica koje vam mogu pomoći da se vaš odgovor istakne među gomilom.

 

1.Istraživanje. 

Ključ uspeha leži u istraživanju. Idite dalje od opšte poznatih činjenica koje su svima poznate. Da li su mediji izveštavali nešto o toj firmi? Koji su ciljevi ,te s kojim su se problemima susretali nedavno? Pogledajte ima li firma youtube kanal, ako ima pogledajte najnovije video klipove. Pokažite poslodavcu da ste sebi uzeli vremena i istražili kako posluju i kakva im je istorija.  Takođe izbegavajte generičke odgovore. Ako šef kaže da je firma progresivna, nemojte samo reći kako volite progresivnu politiku, već i analitički pričajte o tome.

 

2. Šta smete reći, a šta ne.

Ima 5 glavnih tema o kojima možete pričati kad vam se postavi pitanje ′Zašto baš želite ovde da radite′?. Čime se firma tačno bavi, kako je raditi u njoj, pričajte o posljednjim uspesima firme, o njenoj poslovnoj filozofiji, te o iskustvu i znanju koje nude. Koncentrišite se na dve stavke, te opširno i detaljno izložite svoje mišljenje o njima. Izbegavajte razgovore o plati, te o dužini i dostupnosti  godišnjeg odmora.

 

3. Sledeći nivo.

Kada ste prošli ova prva dva kruga, vreme je da podgnete stvari na veći nivo. Ovde morate uveriti poslodavca da ste baš vi prava osoba za ovaj posao. Pričajte o svojim vrlinama , te ne zaboravite pokazivati entuzijazam kao i kada ste pričali o vašem viđenju firme. Pokušajte ih  uveriti da ste vi i firma savršeni par, od kojeg će oboje imati koristi.

 

Izvor/ autor: liderpress.hr

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima