11 saveta za najbolji rezultat na razgovoru za posao

 

Uspele ste da zakažete intervju za posao koji će odrediti vašu karijeru. Imate pomešna osećanja, od straha do uzbuđenosti, ali pre nego što dođete u fazu preispitivanja, pogledajte 11 koraka koji će vas održati samouverenom, staloženom i spremnom da oduševite poslodavca.

 

Istražite

Dobra priprema je ključ. Da biste otkrili koji su vaši najbolji kvaliteti, razmislite o pitanjima koja mogu da vam budu postavljena. Što jasnije odgovore budete davali tokom brejnstormiga potencijalnih pitanja, bićete pripremljeniji kada pravi momenat dođe.

 

Nađite „publiku“

Regrutujte neku prijateljicu ili člana porodice da isprobate razgovor sa njima. Oni će biti iskreni o tome kakvi su vaši odgovori i o tome da li nešto trebate da naglasite ili da preskočite. Plus, to je sjajna vežba za vašu dikciju i tempo.

 

Odaberite šta ćete da obučete veče pre

Poslednje što želite je da ujutru tražite komad garderobe za koji možete da se zakunete da je bio tu. Biranje outfita i aksesoara veče pre će mnogo umanjiti stres sledećeg jutra.

 

Idite ranije u krevet

Izbegavajte kofein kasno popodne i idite na spavanje u normalno doba. Prestanite da zamišljate intervju u glavi, duboko udahnite, a čaj bi mogao da vas umiri da lakše zaspite.

 

Ustanite ranije

Kad god da imate važan intervju vreme kao da leti. Pružite sebi dovoljno vremena da se na miru sredite i obavite sve jutarnje rituale, bez onih momenata u zadnji čas da obavljate neke stvari. Namestite svoj alarm 15 minuta ranije nego što biste inače.

 

Ubrzajte srčani tempo

Ako nemate vremena za trening, ali uradite nekoliko vežbi pre nego što krenete da se spremate. Postoji gomila istraživanja koja navode da je vežbanje veoma dobro za mentalne i emocionalne beneficije organizma.

 

Uživajte u moći tuša

Uskočite u kadu i uzmite omiljeni gel za tuširanje – to će vašem telu dati neverovatnu energiju i probudiće čula. Kada izađete, nemojte da vas mrzi da nanesete losion za telo. Sto se bolje budete osećali i bili zadovoljniji sobom, to će se manifestovati i u vašem ponašanju.

 

Ne preskačite doručak

Veoma je teško održavati igru na nivou kada ste gladni. Dobar, hrnaljivi doručak će pokrenuti vaš metabolizam, koji će direktno da utiče i na mozak.

 

Pripremite dokumentaciju

Ponesite dodatnu kopiju svoje biografije, preporuka i svega onoga što vam može biti od koristi. Što ste profesionalniji pre intervjua, kvalifikovanije ćete izgledati kasnije.

 

Stignite malo pre zakazanog vremena

Nema goreg osećaja nego kada znate da kasnite negde gde je važno, zato pružite sebi dovoljno vremena. Ako vam je lokacija nepoznata, proverite kako da stignete do tamo i smislite najbolji i najbrži način za to.

 

Budite fleksibilni

Ne zakazujte ništa neposredno nakon razgovora u slučaju da on potraje više nego što ste očekivali. A možda poslodavac želi da vas upozna i sa nekim možda budućim kolegama – što je sjajan znak.

 

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima