Ako uradite ove stvari na RAZGOVORU ZA POSAO sigurno NEĆETE PROĆI!

Da li je vaše odelo previše zategnuto, ili vam stisak ruke nije dovoljno snažan? To je ono na šta vaši budući poslodavci i te kako obraćaju pažnju. Zato su stručnjaci napravili listu stvari koje nikako ne treba da uradite čim uđete na razgovor.

Kad idete na razgovor za posao, obično je prvi utisak najvažniji. Možda vam je teško da poverujete, ali upravo je ta "prva lopta" presudna za dobijanje posla.

 

Labav stisak ruke

 

Jedna od stvari koje ostavljaju najgori utisak je labav stisak ruke. To može pokazati poslodavcu da niste dovoljno snažna ličnost, ili da vam nedostaje samopouzdanje. Stisak ruke treba da vam bude čvrst i suguran, ali ne treba da preterujete i tako povredite budućeg kolegu.

Nedolično oblačenje

 

Ako ste previše moderno obučeni, to može odvratiti poslodavce od vaše priče, jer će veću pozornost usmeriti na vaš spoljašnji izgled. Takođe, ne treba da budete ni neukusno ili previše opušteno odeveni, jer to ukazuje da vam nije mnogo stalo do tog posla.

 

Žvakanje žvake

 

Ono što nikako ne treba da uradite je da žvaćete žvaku. Veliki broj ispitanika za posao to radi, prosto zbog navike koje teško mogu da se reše. A onda im se desi da ne prođu na razgovoru za posao iz snova, pa se pitaju u čemu su pogrešili. Eto odgovora.

Javljanje na telefon

 

Kad vam zvoni telefon u sred intervjua za posao je dovoljno loše. Ali, ako se na telefon javite ispred vaših ispitanika, to vas može koštati tog posla. Zato isključite zvuk na telefonu pre ulaska na razgovor, ili ga prosto isključite u potpunosti.

 

Loš govor tela

 

Poza u kojoj sedite i pokreti koje pravite u toku razgovora su veoma bitan segment vaše prezentacije. To najbolje pokazuje koliko zaista imate samopouzdanja i kakav je vaš stav prema budućem poslu. Pognuta ramena i vrpoljenje na stolici su dva najgora gesta koja možete da napravite.

Nepotrebni komentari

 

Kad počnete da razgovarate s budućim poslodavcem, najvažnije je da se držite svog CV- ja i koncizno odgovarate na pitanja koja vam se postavljaju. Nepotrebni komentari, poput toga koliko je ljudi došlo na razgovor, ili preterani komplimenti mogu izazvati potpuno pogrešan utisak od onog koji želite da ostavite.

Image courtesy of: pixabay.com

 

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima