Na šta gubite vreme dok tražite posao?

Da li gubite vreme dok tražite posao?

Neki ljudi u procesu traženja posla sebi nenamerno smanjuju šanse. Ukoliko ste se pronašli u gore navedenom pitanju, donosimo tri glavna razloga zbog kojih se to događa, kao i savete koji mogu da vam budu od pomoći:

Prijavljivanje na pozicije za koje nemate kvalifikacije

Stvar je vrlo jednostavna – ukoliko niste kvalifikovani ili ste prekvalifikovani, nemojte da se prijavljujete. Ako je za radno mesto potrebno iskustvo od, na primer, četiri godine, a vi imate 20 godina iskustva ili ga uopšte nemate, poslodavac vas gotovo sigurno neće uzeti u obzir. Nemojte trošiti vreme sebi i poslodavcima.

Izostavljanje bitnih informacija iz CV-a

CV je vaš najjači adut u procesu traženja posla. Zbog toga treba da sadrži sve bitne informacije koje bi vam mogle pomoći. Prilagodite CV svakom oglasu za posao na koji se prijavljujete i pripazite da koristite ključne reči iz oglasa.

Prijavljivanje isključivo preko interneta

S obzirom na broj prijava i CV-a koje poslodavci svakodnevno prime, veća je šansa da ćete doći do intervjua ukoliko lično dostavite CV u firmu. Naravno, ponekad to jednostavno nije opcija, ali ako imate šansu, učinite to lično.

 

Izvor: Lider/Careerealism

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima