3 stvari koje poslodavac želi da zna o vama

 

Kako biste optimizovali potražnju za poslom i pronašli posao iz snova, vaša komunikacija s potencijalnim poslodavcima trebala bi da sadrži nekoliko bitnih tačaka.

Prva je ono što možete ponuditi, druga je način na koji možete doprineti firmi ili poslodavcu, a treća tačka se svodi na ono što poslodavac može da ponudi vama.

Kako biste uspešno ispunili te tri stavke, donosimo sledeće savete:

Šta možete da ponudite?

Direktno naglašavanje onoga šta možete ponuditi, bilo da je reč o privlačenju novih kupaca, povećanju posećenosti neke web stranice ili povećanju prodaje, poslodavcima je znatno privlačnije od nabrajanja znanja, veština i kompetencija. Znanja morate staviti u funkciju.

Kako možete doprineti firmi?

Ova stavka se u principu svodi na demonstraciju entuzijazma, a to možete učiniti na nekoliko načina – za vreme intervjua za posao ili telefonskog razgovora, u motivacijskom pismu ili cv-ju. Pritom je važno da ostanete pozitivni. Morate pokazati da vas ta radna pozicija iskreno zanima i predstavlja nešto čemu težite. Pokažite svoj karakter, kako bi poslodavac bio siguran da ćete se dobro uklopiti među kolege te u korporativnu kulturu generalno. Nemojte se ponašati poput robota, budite koncizni, profesionalni, pozitivni i ležerni. Drugim rečima, budite osoba s kojoj je ugodno razgovarati.

Šta poslodavac može ponuditi vama?

Za vreme razgovora pokažite zanimanje za uslove rada, radno okruženje, radno vreme, opis klasičnog radnog dana. Pripazite, međutim, da ne postavljate pitanja koja su već odgovorena na, primjer, službenoj web stranici kompanije, jer će ispasti da se niste potrudili istražiti kompaniju. Isto tako, pričekajte da poslodavac započne razgovor o plati i beneficijama. Poslodavci, naime, najčešće žele znati očekivanja kandidata, što je već teritorija veštine – nikad ne možete sa sigurnošću znati šta je previsok, a što prenizak iznos. U svakom slučaju, nemojte izjaviti da pristajete na bilo što jer će poslodavci steći utisak da vam nedostaje inicijative te da ne znate vlastitu vrednost.

Izvor/ autor: Lider/Brazen Careerist

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima