OTKRILI BIZNIS NA BUVLJAKU Ako rano ustajete i imate internet evo kako možete da zaradite

 

Novosadska buvlja pijaca ˝Najlon˝ poznata je kao mesto na kome se može pronaći sve, a oni malo dosetljiviji kvalitetnu robu kupljenu na buvljaku preprodaju na internetu i tako zarađuju.


- Uglavnom idem po tehniku: ipode, zvučnike, objektive, fotoaparate, pegle za kosu. Kupujem stvari koje mogu brzo da prodam, a da pritom zaradim- kaže Todor Ž. koji se bavi ovim poslom.


On dodaje da se od ovog posla u Srbiji danas ne može živeti, ali da je sasvim realna zarada oko 30.000 dinara mesečno.


Prodavci često na sajtovima kao što je ˝Limundo˝ za robu koju prodaju postižu cenu više puta veću od one koju su platili.


Pored sajtova na kojima se cene licitiraju oni dobro zarađuju i kad koriste druge kupoprodajne sajtove, pogotovo zato što robu donesenu na pijacu iz inostranstva plaćaju daleko ispod realne cene.- Na buvljaku ima mnogo robe koja se prodaje daleko ispod cene. Skoro uvek se može naći gomila laptopova iz inostranstva za 20 evra - priča Todor i dodaje da je najveći problem što se često ne mogu uveriti u ispravnost robe, pa zbog toga uvek dogovoraju vrlo nisu cenu, koja će se isplatiti čak i ako je uređaj pokvaren.Preprodavci ističu da je za bavljenje ovih poslom jedna od najvažnijih osobina rano ustajanje, jer ako se na pijacu ode u cik zore mnogo su veće šanse da će se naći kvalitetne stvari na kojima može i da se zaradi.- Oko pet ujutru idem na buvljak, jer ako se dođe kasnije skoro sve što je dobro biće već prodato, a ostaće samo krš koji niko neće - nastavlja Todor.Najvažnije je biti upoznat kako se kreću cene, da robu ne bi preplatili i tako ostali bez zarade. Pored cena vrlo važno je biti upućen u to koja roba je tražena, odnosno šta može brzo da se proda i obrne novac.Preprodavci kažu da na ovo ne gledaju samo kao na posao, već da im to predstavlja i vrlo zanimljiv hobi, pogotovo kupovina stvari o kojima ništa ne znaju.

Izvor: 24sata.rs

Image courtesy of: pixabay.com

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima