Kako da pronađete posao koji može da se radi kod kuće?

 

Sve više poslova u današnje vreme može da se radi kod kuće, ali jeste li spremni na njegove zahtevnosti?

Razmišljate o pronalasku posla koji biste mogli da radite kod kuće? Niste jedini. U današnje vreme u ponudi ima upravo sve više takvih poslova. I dok se rad kod kuće može činiti primamljiv, sigurno je da kao i bilo koji drugi posao ima svoje prednosti i nedostatke. Dobre strane su da posao možete raditi u pidžami, fleksibilno radno vreme, nema troškova prevoza ni gubljenja dragocenog vremena na putovanje, mogućnost organizacije posla…

 

Područja za koja se traže zaposleni za rad kod kuće su razna, od novinarstva, prevodilaca, lektora, računovodstva, prodaje, IT-a, marketinga, razvoja softvera, istraživanja, osiguranja…

 

Ipak, pre nego što se odlučite na prihvatanje takvog posla, odgovorite na četiri ključna pitanja vezana za vaše želje i očekivanja kada je u pitanju taj posao.

 

1. Želite li da radite honorarno, na pola radnog vremena ili puno radno vreme?

2. Želite li da radite posao kao i do sada ili želite da iskusite nešto novo?

3. Koliko biste želeli da zarađujete godišnje?

4. Imate li svu potrebnu opremu za taj posao, a ako nemate, koliko bi vas koštala kupovina opreme?

 

Ono što je najvažnije jeste da ne treba da se ograničite na traženje posla u Srbiji. Mnoge strane kompanije traže osobe koje bi za njih radile na svim strana sveta. Osim standardnog opreza kada su u pitanju takvi poslovi, važno je pregovarati o uvslovima i zahtevnosti posla koji se od vas očekuje.

 

Ako aktivno tražite takav posao, prilagodite svoj CV kompanijama koje traže radnike kod kuće. Naznačite jeste li već radili kod kuće, koje su vaše veštine i šta biste voleli da radite.

 

Kao poželjne veštine i osobine obavezno navedite: odlična organizacija vremena, visoka mogućnost koncentracije, iskustvo u usmenoj i pisanoj komunikaciji, poznavanje tehnologije s kojom se koristite, želja za učenjem, novim znanjima i veštinama, fleksibilnost i prilagodljivost u obavljanju posla i radnom vremenu.

 Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor/ autor: Žena.hr

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima