Ovih sedam recenica NIKADA nemojte izgovoriti na poslu

 

Postoje rečenice koje na poslu jednostavno nikada ne biste trebali da izjavite! Zvuče izrazito negativno i ocrnjuju vas u očima kolega i nadređenih.

Ukoliko želite da izbegnete zle jezike i obezbediti sebi bolju radnu atmosferu, pokušajte da izbegavate ovih sedam izjava, piše jutarnji.hr.

 

1. Nije pošteno!

Svi znamo da život nije uvek fer i da se često događaju situacije koje su van naše kontrole. Važno je držati se činjenica te imati konstruktivne argumente i komentare iz kojih ćete da izostavite svoju sopstvenu interpretaciju.

 

2. Tako se uvek radilo

Trendovi se toliko brzo menjaju da nešto što je bilo aktuelno pre pola godine - više ne vredi. Izjave tipa: Tako se uvek radilo zvuči lenjo i njima ostavljate utisak osobe koja  ne želi da se trudi i da pokuša da unapredi poslovanje.

 

3. Postaviću jedno glupo pitanje / Ovo je možda glupa ideja, ali ...

To su tipovi rečenica zbog kojih ćete ostaviti utisak osobe sa manjkom samopouzdanja i kredibiliteta. Ne potcenjujte sebe i svoj doprinos firmi. Ukoliko se sami ne cenite, neće vas ceniti niti svi ostali.

 

4. Pokušaću!

Ova rečenica zvuči poput unapred pripremljenog izgovora za nešto što mislite da ionako nećete uspeti da obavite. Zvuči kao da nećete uložiti previše angažmana za rešavanje određenog zadatka.

 

5. To nije moj posao

Ukoliko vam je stalo do posla - izbegavajte ovu sarkastičnu rečenicu. Ukoliko nadređeni od vas traži da radite nešto što nije u opisu posla, uradite to, a potom s njim razgovarajte o svojoj ulozi u firmi, ima li kakvih promena u opisu posla i slično i na taj način mu dajte do znanja smeta li vam to i kako biste to mogli rešiti.

 

6. Nije moja krivica!

Bez obzira bila vaša uloga u nekom projektu velika ili mala, važno je preuzeti odgovornost za sve što se u tom projektu događa. Ukoliko zaista nešto nije vaša krivica, držite se svog tima, a nadređenom izložite sve činjenice i argumente iz kojih ćete izostaviti lične stavove.

 

7. Mrzim svoj posao!

Poslednja stvar koju iko želi, ili bi uopšte trebao čuti. Zbog ove rečenice ćete ispasti loši, negativni i s vremenom postaćete omraženi. Time samo doprinosite smanjenju morala svog tima i postižete negativne efekte.

Izvor: JUTARNJI.HR

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima