Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Ovo je ključno pitanje na razgovoru za posao, a često grešimo

PDF
Štampa
Ovo je ključno pitanje na razgovoru za posao, a često grešimo
Image courtesy of: pixabay.com

Na intervjuu za posao će neizbežno doći do pitanja ''Zašto ste zainteresovani za ovu poziciju?''. Tim pitanjem poslodavci žele da otkriju vašu motivaciju, ali i neke druge stvari, na primer, možete li se uklopiti u postojeću korporativnu kulturu, koji su vaši interesi i slično. Drugim rečima, ovo nije pitanje koje želite ''da uprskate''.

Ovo su četiri najčešće greške koje kandidati prave kad odgovaraju na ovo pitanje:

 

Ne spominjete kompaniju

Poslodavci objašnjavaju kako je najčešća greška kandidata navođenje strasti za programiranjem, dizajniranjem ili, na primer, pisanjem, pri čemu zaboravljaju da spomenu želju za radom baš u toj kompaniji.

 

Navodite isključivo lične interese

Ova je greška takođe česta zato što je to u suštini intuitivan odgovor na postavljeno pitanje. Ono što morate naglasiti je kako biste vi mogli, koristeći veštine kojima raspolažete, doprineti kompaniji.

 

Navodite stvari koje zapravo nisu bitne

Intervju za posao je stresan i verovatno će vam u tom trenutku na pamet pasti razne stvari kao, na primer, činjenica da je kancelarija blizu vašeg stana ili škole vaše dece. Međutim, to nije ono što poslodavce zanima.

 

Odgovarate na neko treće pitanje

Nemojte biti ona osoba koja 10 minuta priča o tome kako jednostavno mora napustiti trenutni posao – čak i ako je to razlog zbog kojeg ste se našli na razgovoru za posao.

Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor: bankar.me


Broj pregleda: 821
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjen


Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus