OGLAS

Pet stvari koje će pomoći da dobijete posao koji želite

Da li pravite greške u intervjuu, da li vam je CV predugačak, ili je posredi neka drugac prepreka? Pogledajte neke od saveta za pronalaženje posla.

1. Smanjite CV:

Zapamtite da je vaš cilj sastavljanje CV-ja koji je saglasan sa onim što kompanija zahteva. Umesto što prikazujete različite veštine, bolje je da se koncentrišete na to da ispunite zahteve poslodavca kako biste bili primećeni. Efektivnije je da pokažete strast i stručnost u vezi sa jednom ili dve veštine koje su zaista korisne za obavljanje posla za koji aplicirate.

2. Uredite vaše motivaciono pismo:

Jedna od najvećih grešaka koju prave oni koji tragaju za poslom leži u tome što ne posvećuju dovoljno pažnje motivacionom pismu. Čak 90 odsto onih koji apliciraju za posao imaju šematizovano mnotivaciono pismo, koje im smanjuje šanse da nađu posao. Motivaciono pismo ili i-mejl kojim se predstavljate potencijalnom poslodavcu je prvi vaš dokument koji on čita, zato se potrudite da se ono istakne. Iskoristite sajt kompanije i podatke koje nađete na njemu uključite u vaše pismo.

3. Radite unazad

Fokusirajte se na pet kompanija u kojima biste želeli da radite i počnite od toga. Pronađite sadašnje i bivše zaposlene na Linkend-u ili pogledajte sajt kompanije i zakažite sastanka. Ne izgledajte očajno i ne pitajte odmah za otvoreno radno mesto. Umesto toga, iskoristite sastanak da istražite ustrojstvo kompanije, strategiju rasta i poslovnu praksu.

4. Budite iskreni prema sebi:

Jeste li bili zaista dobri u onome čime ste se bavili? Bili ste dobri u poređenju sa kim? Zapamtite, ako ste bez posla neko vreme, možda niste baš najbolji u svemu. Ako u prošlosti niste bili toliko dobri u nekim aspektima, koncentrišite se na pronalaženje posla koji će naglasiti vaše kvalitete.

5. Intervjuišite sebe

Morate da ispitate vašu veštinu za intervju, od toga na koji način se predstavljate do toga kako se oblačite i kako komunicirate.Ako ne možete detaljno da objasnite kako ste obavljali neki posao, onda nećete ostaviti dobar utisak. Budite sposobni da objasnite šta ste radili i kako ste to radili.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima