OGLAS

LETNJI POSAO Italijani traže sezonske radnike sa Balkana, ali postoji jedna začkoljica...

Vlada Italije objavila je početkom maja poziv za prijavu 13.000 sezonskih radnika iz inostranstva za rad u toj zemlji u 2015. godini, a na listi 23 zemlje iz kojih zainteresovani mogu da se prijave su i državljani BiH, Srbije, Crne Gore. Međutim, zainteresovani kandidati ove godine moraće sami da se obaveste o uslovima, a za to je potrebno da imaju makar elementarno znanje italijanskog jezika.


Državljani Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su zainteresovani da se jave na poziv vlade Italije za sezonske poslove u 2015. moraće sami da se obaveste o uslovima jer vlasti te zemlje nisu kontaktirale institucije ni agencije za posredovanje pri zapošljavanju u zemljama iz kojih zainteresovani mogu da se prijave.


Oglas za sezonske poslove objavljen je samo na italijanskom jeziku, na portalu Ministarstva unutrašnjih poslova Italije, gde zainteresovani treba da popune prijavu, što znači da moraju imati makar elementarno znanje italijanskog jezika.

Italijanske vlasti nisu povodom ovog poziva kontaktirale institucije, pišu "Nezavisne novine", upozoravajući da to znatno otežava informisanje o poslovima, procedure prijave, proveru radnih mesta i uslova rada.
 

Sezonske radnike u Italiji uglavnom traže za poljoprivredne poslove (berača voća i povrća), poslove u građevinarstvu, ređe u ugostiteljstvu

Image courtesy of: pixabay.com


Ostatak teksta pročitajte na sajtu blic.rs


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima