OGLAS

JEZIVO: Radnicima iz Vranja oduzeo papire, pa ih držao kao robove u Rusiji

Policija u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv državljanina Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je u oktobru 2013. godine vrbovao osam građevinskih radnika iz Srbije za rad u Rusiji bez odgovarajućih papira, u uslovima sličnim ropstvu.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Vranju, protiv pedesetčetvorogodišnjeg državljanina BiH podneta je krivična prijava jer je "koristeći tešku ekonomsku situaciju u Srbiji, vrbovao građevinske radnike pretežno iz Vranja, obećanjem o dobro plaćenom poslu u Rusiji, sa neophodnim uslovima boravka, smeštaja i zaštite".

Ispostavilo se međutim da je osumnjičeni, zloupotrebljavajući status poslodavca nepostojećeg građevinskog preduzeća, radnike držao u zabludi, smestio ih u radničko naselje u podmoskovlju – Elketrostalj, nakon čega im je oduzeo putne isprave, tako da su radnici bez dokumenata o boravku i radu u Rusiji držani pod kontrolom u ograničenom i obezbeđenom prostoru.

Osumnjičeni, protiv koga je u Vranju podneta krivična prijava zbog trgovine ljudima, tereti se da je radno eksploatisao i četiri osobe iz BiH

 

Image courtesy of: pixabay.com

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima