OGLAS

Najvažnija pravila uređivanja dobrog profila na LinkedInu

 

Višestruka korist: Osim za umrežavanja s ljudima iz struke, najveća poslovna mreža služi i kao online biografija koji poslodavci sve više uzimaju u obzir.

Kako biste se povezali s kompanijama i stručnjacima iz struke, pronašli posao ili poslodavca, najbolje je napraviti profil na LinkedInu, društvenoj mreži orijentisanoj pre svega na posao, kaže Matko Mavračić iz organizacije Urbana mladež za “24sata.hr”. LinkedIn je osnovan u decembru 2002., a danas ima više od 300 miliona korisnika u više od 200 zemalja sveta. Najveći broj korisnika LinkedIna nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, nešto više od 90 miliona, a njegova popularnost iz dana u dan raste.

 

“Dok izrađujete profil na ovoj mreži, to je kao da pišete biografiju. Ideja LinkedIna zapravo i je da, među ostalim, ima ulogu CV-ja, a danas i mnogi poslodavci pri traženju radne snage na oglasima za posao daju mogućnost prijave putem LinkedIna”, napominje Mavračić.

 

Evo na šta bi najviše trebalo da obratite pažnju na svom profile:

 

Idealni oglasi

 

Prema tome što ste naveli kao edukaciju, iskustvo i interese, pristizaće vam oglasi za posao.

 

Volontiranje je na ceni

 

Navedite iskustvo volontiranja ako ga imate jer to poslodavci izuzetno cene.

 

Odvojite obrazovanje i kurseve

 

Osim iskustva postoji i polje u kojem dajete informacije o obrazovanju, u kojem navodite samo službeno obrazovanje jer razni kursevi, interesi i radionice na red dolaze kasnije.

 

Veštine

 

U profilu možete navesti i veštine (računarska pismenost, vozačka dozvola), jezike kojima se služite i nagrade koje ste osvojili.

Image courtesy of: pixabay.com

 

 

Izvor: 24sata.hr

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima