OGLAS

Tri pouzdana znaka koji potrvđuju da ste u nemilosti nadređenih

 

Svi se ponekad osećamo kao da nas naš nadređeni ne podnosi, ali teško je oceniti kada je u pitanu samo naš subjektivni osećaj, a kada je to faktičko stanje. Evo tri jasna znaka da vas šef ne voli.

1. Podvrgnuti se "mikromendžmentu"

Šta je "mikromenadžment"? To je ono kad vas šef, bukvalno, nadzire dok fotokopirate dva papira...Ovakvo nadlgedanje u obavljanju i najsitnijih zadataka običo znasči da vam vaš šef ne veruje. U drugom slučaju, šefovi mogu biti nesigurni u sebe. Ako ste žrtva mikromenadžmenta, prvo se zapitajte zbog čega je šef baš vas izdvojio? Sebi možete pomoći tako što ćete uveriti šefa da držite sve pod kontrolom, ili, još bolje, da on drži stvari pod kontrolom. Nažalost, ako duži vremenski period ne uspete da u to ubedite šefa, najbolje bi bilo da date otkaz.

 

2. Šef vas previše kritikuje

Kritika je deo posla. Kada vas niko ne bi kritikovao nikada ne biste napredovali u poslu.Dakle, pre nego što se požalite da vas šef previše kritikuje, dobro se preipitajte i proverite je li to istina. Ako jeste, i ako se šef samo prema vama odnosi previše kritički, odnosno - ako vas otvoreno vređa i potcenjuje, najbolje je da ne ostajete na tom poslu...

 

3. Šef vas ignoriše

Ovo je verovatno jaflagrantniji dokaz da vas šef prosto ne voli. Za zaposlene je "fidbek", odnosno povratna informacija o radnom učinku koja potiče od nadređnog, od ključne važnosti za napredovanje u karijeri. Ako vaš šef obraća više pažnje na vaše kolege, a vama ne daje fidbek, možete da pokušate da sami zahtevate pažnju od njega, ali ako vam ni to ne uspeo - žao nam je..

Izvor/ autor: 24sata.rs /businessinsider.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima