OGLAS

Mrzim svoj posao!

Mrzim moj posao. Mrzim svoju kompaniju. Ne mogu da smislim svog šefa. Mnogi ljudi ne vole nešto ili nekoga u sferi svog posla i prosto je neverovatno koliko se često ove fraze mogu čuti u svakodnevnom okruženju.

 

Ovo nije dobro iz više razloga. Prvo, teško je ići na posao svakodnevno kada ga mrzite. Drugo, nije lepo da širite tu negativnu energiju na druge i činite i njih nezadovoljnim.

 

To ne mora da znači da treba da zadržite taj posao. Postoje koraci koje možete i trebate uraditi da nastavite dalje. Trošimo previše vremena i energije trudeći se da ostanemo u okruženju koje ne volimo.

 

Pored toga toga što ćete biti srećniji, radićete i bolje svoj posao boraveći u pozitivnom radnom okruženju radeći nešto što volite.

 

 

 

Zadržite svoj stav „mrzim svoj posao“ za sebe

 

Čak i ukoiiko mrzite svoj posao, zadržite to za sebe i svoju porodicu ili bliske prijatelje. Nemojte to širiti svetu, zbog toga što pogrešna osoba to može čuti ili videti ukoliko to objavite na internetu.  Nisu samo zaposleni na društenim mrežama. Tamo se nalaze i poslodavci i ukoliko kažete nešto što niste trebali to se može videti običnim pretraživanjem putem Googla ili Twittera ukucavanjem u pretragu „mrzim svoj posao“. Budite zato oprezni šta postavljate tamo

 

Ne želite da izgubite posao  pre nego što počnete da tražite novi.  Počnite strateški da tražite izlaz iz te kompanije.

 

Zašto mrzite svoj posao?

 

Nemojte da vas ovo pogadja previše. Postoje mnogi razlozi zašto mrzite svoj trenutni posao. To se jednostavno dogadja. Možda taj posao nije ono što ste očekivali. Ili je možda posao ok ali je vaš šef bezobrazan ili je problem u kolegama. Možda ne volite svoje mušterije ili vam možda ne odgovara radno vreme.

 

Ukoliko ste došli u poziciju da ste priznali sebi da mrzite svoj posao, znajte da ste shvatili i prihvatili to šta treba sledeće da radite.

 

Opcije za ostajanje

 

Nemojte naprasno da date otkaz. Nemojte u afektu da donosite odluku, prvo razmotrite opcije kako da poboljšate svoje okruženje. Razmislite šta biste vi mogli da uradite da biste bili srećniji u toj kompaniji. Možda je to prebacivanje na drugo radno mesto, promena smene ili preraspodela radnih zaduženja?

 

Razmotrite alternative pre odluke. Nalaženje novog posla nije uvek jednostavno ukoliko možete da popravite stvari na trenutnom poslu.

 

Pripremite se za traženje posla

 

Ukoliko ne postoji mogućnost ostanka u trenutoj firmi, to jeu redu, krenite sa traženjem novog posla.

 

Popravite svoj CV, pribavite nove preporuke, ažurirajte svoj profil na Linkedin-u. Gradite svoju mrežu povezivajući se sa ljudima koji bi vam u budućnosti mogli pomoći pri novom zaposlenju.

 

Krenite sa traženjem posla

 

Tiho i diskretno krenite sa traženjem posla. Nemojte da širite činjenicu da tražite novi posao jer ne želite da neko od šefova sazna da razmišljate da napustite firmu.

 

Pregledajte na sajtovima za traženje posla koji su to poslovi trenutno aktuelni na tržištu. Takodje možete posetiti sajtove agencija za posredovanje pri zapošljavanju. Izaberite šta vam je zanimljivo i kontaktirajte poznanike na mreži sa pitanjima vezanim za otovrena radna mesti i informišite ih da razmišljate o prelasku u njihovu kompaniju.

 

Nastavite dalje

 

Kada je vreme da date otkaz, znamo da biste to želeli da vičete da svi čuji da ih konačno napuštate, medjutim nemojte to raditi. Nemojte im dati do znanja da ste mrzeli svoj posao ili svoje šefove. Šefovi ljudskih resursa komuniciraju medjusobno i nemojte da zatvarate vrata svojoj staroj firmi tako što ćete se posvadjati prilikom razilaženja.

 

Dešavalo se da na razgovoru za posao aplikant svo vreme pljuje po svojoj trenutnoj firmi ne znavši da te kompanije medjusobno saradjuju ili da se šefovi medjusobno poznaju. Ne da nećete dobiti posao u toj novoj firmi nego postoji i velika šansa da dobijete oktaz i u trenutnoj.

 

Dajte otkaz sa stilom

 

Graciozno napustite firmu prethodno najavivši joj to unapred barem dve nedelje. Ponudite se da pomognete novom kolegi koji dolazi na to mesto kako bi se što bolje uklopio.

 

Bolje ćete se fokusirati na svoj novi posao znajući da ste se razišli sa prethodnom kompanijom u dobrom duhu jer nikada ne znate šta će se u budućnosti dogoditi i dali će vam se putevi ponovo susresti.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima