OGLAS

Šta je najveća greška na razgovoru za posao

Doživeli ste fijasko na poslednjem razgovoru za posao? Okrivite svoje živce za to. Menadžeri koji zapošljavaju ljude, odbili su 26 odsto potencijalnih kandidata zbog vrpoljenja u stolici, rezultat je nedavnog istraživanja kompanije Adeko iz SAD koja se bavi pitanjima zapošljavanja.


Istraživači su ispitali 500 menadžera nadležnih za razgovor sa kandidatima i otkrili da je nervozno vrpoljenje najlakši način da smanjite šanse za dobijanje posla.

 

Odmah zatim slede slanje poruka i izbegavanje kontakta očima. Koji je razlog?

 

- Nervozno sedenje pokazuje da imate manjak samopouzdanja, što smanjuje poverenje menadžera u vaše sposobnosti i mogućnosti - kaže Dženet Marks, direktorka Adeko kompanije.

 

Međutim, vaši potencijalni poslodavci neće primetiti toliko vaše vrpoljenje, osim ako na to ne dodate i uskakanje u reč.

 

- To znači da je momentalno odgovaranje, pre nego što menadžer završi pitanje, vaš najveći neprijatelj - kaže Marks.

 

- Ljudi se često uznemire kada ne znaju kako treba da odgovore, pa odgovaraju nasumice neku promrmljanu rečenicu, umesto potpunih odgovora - dodaje Marks.

 

Sačuvajte vaš posao tako što ćete isplanirati unapred kako treba da izgleda vaš razgovor za posao.

 

Zamislite celu priču unapred i imajte spremne odgovore na pitanja koja će vam najverovatnije biti postavljena, kao što su: zbog čega ste se prijavili baš za ovaj posao, koja su vaša prethodna radna iskustva.

 

Nedavna studija u Azijsko - pacifičkom žurnalu obrazovanja o sarađivanju, pokazala je da studenti koji se unapred užive u ulogu intervjua, na razgovorima budu puni samopouzdanja i svesniji su svojih govora tela.


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima