OGLAS

Kako nadređenima prikazati ideju rada od kuće?

Osim ako u vašoj kancelariji već ne postoje takvi primeri, uveravanje nadređenih da vam dopuste rad od kuće mogao bi biti težak zadatak.

Pre nego krenete u bilo kakve poduhvate, razmislite na koliko će se načina vaš posao razlikovati ako se odlučite na takvu promenu.

- Vaša sloboda će biti neograničena, kontakt s kolegama značajno redukovan, a komunikacija s njima postaće ključna za izvršavanje vaših poslovnih obveza. Stoga se zapitajte da li ste  zaista spremni za takve promene. – kaže preduzetnik Drew Hendricks.

Ako se ipak odlučite za taj oblik rada, držite se ova četiri saveta:

Objasnite poslodavcu njegovu korist od takvog angažmana

Objasnite kako će novi oblik radnog odnosa rešiti probleme s kojima se vi i firma suočavate. Možda vaš posao zahteva visok stupanj kreativnosti, a problemi u kancelariji narušavaju vašu koncentraciju. Stoga će rad od kuće omogućiti da se više posvetite poslu i pridonosite firmi.

Pružite dokaze

Jednom kada objasnite poslodavcu prednosti takvog radnog odnosa, pozovite se na studije koje dokazuju vaše reči. Argumenti i statistike podupiru vaš zahtev i odgovaraju na brojna pitanja i pre nego ih vaš nadređeni postavi.

Pripremite se na pitanja

Iako ste pružili valjane argumente, vaš će šef zasigurno imati nekolicinu pitanja. Budite pripremljeni na to i nemojte na dodatna pitanja u startu gledati kao na znakove neuspeha. Umesto toga, posmatrajte ih kao dodatnu šansu da dokažete poentu. Ako zaista nemate odgovor na neka pitanja, priznajte to i obećajte brz i konkretan odgovor.

Predložite probni period

Vaš nadređeni riskira prihvaćajući vaš predlog, stoga mu predložite probni period kako biste dokazali da ste sposobni raditi na taj način. Osim toga, lakše će pristati na vaše uslove.

Izvor: Lider /Business Insider

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva