OGLAS

Kako nadređenima prikazati ideju rada od kuće?

Ukoliko se nalazite u situaciji da želite da ubedite svoje nadređene u prednosti rada od kuće, a takva praksa još nije usvojena u vašoj firmi, sledi nekoliko korisnih saveta. Pre nego što se upustite u ovaj zadatak, razmotrite kako bi se vaša dnevna rutina promenila ovom značajnom promenom.

"Vaša sloboda biće veća, ali kontakt s kolegama smanjen. Efikasna komunikacija postaje ključ uspeha," objašnjava preduzetnik Drew Hendricks. Ako se odlučite na ovaj korak, evo četiri bitna saveta:

1. Predstavite Beneficije za Poslodavca
Objasnite kako će rad od kuće rešiti specifične probleme koje vi i firma imate. Možda je za vaš kreativni rad bolje da budete van užurbanog kancelarijskog okruženja, kako biste se bolje fokusirali i doprineli efikasnosti.

2. Podržite Argumente Dokazima
Nakon što izložite prednosti, oslonite se na studije i istraživanja koja potvrđuju vaše tvrdnje. Statistike i argumenti će pojačati vaš zahtev i odgovoriti na mnoga pitanja pre nego što ih nadređeni postavi.

3. Pripremite se za Dodatna Pitanja
Iako ste već izložili jake argumente, budite spremni na pitanja šefa. Ne smatrajte ih znakom neuspeha, već kao priliku da dodatno argumentujete svoj stav. Ako ne znate odgovor na neko pitanje, priznajte i obećajte da ćete brzo doći do odgovora.

4. Predložite Probni Period
Svestan je vaš nadređeni da postoji rizik u prihvatanju vašeg predloga, pa stoga predložite probni period. Time ćete dokazati da ste sposobni za rad na daljinu i omogućiti mu da se lakše odluči na vaš predlog.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima