OGLAS

Ovo treba da studirate ako želite stalan posao dok ste još na faksu

Većina studenata Fakulteta tehničkih nauka, posebno elektro-smerova i IT struke, nađe posao još tokom studija. Na neodređeno budu zaposleni nakon diplomiranja, a kao masteranti mahom dobijaju rešenja za stalno.

 

FTN - Milivoj Šljapić masterirao je na elektroenergetskim sistemima. Kaže da je tokom master akademskih studija imao dosta stručnih aktivnosti i prakse.

 

- Fakultet je odlično opremljen, a profesori su uvek bili dostupni za saradnju. S radom sam krenuo posle diplomiranja na akademskim studijama. Počeo sam kao praktikant, pa su me zaposlili nakon završenog mastera - kaže Šljapić.

 

Dodaje da trenutno ne razmišlja o doktorskim studijama, ali nije isključeno da će ih završiti u budućnosti. Isti smer završio je i Slaviša Lečić. Na praksu u jednoj uspešnoj firmi u Novom Sadu krenuo je još na trećog godini studija.

 

- Bili smo stipendisti te firme. Kako nam je raslo obrazovanje, rastao nam je i status. Ljudi na posao čekaju godinama, pa sam srećan što u 25. godini imam redovnu platu, zdravstveno osiguranje i radni staž - kaže Lečić.

 

Saveta Đačanin zaposlila se u struci u Beogradu. Ona je završila osnove i master studije s prosekom 9,5. Time je proglašena za najbolju strudentkinju geodezije.

 

- Studirala sam ukupno pet i po godina. Za uspeh su najzaslužniji trud i rad, ali i da vas to što učite interesuje. Na fakultetu su mi vežbe bile najzanimljivije - kaže Saveta, koja ne planira doktorske studije jer je zadovoljna na poslu.

 

Marija Nenadović, potrparolka FTN, kaže da su mnogi smerovi osmišljeni po ugledu na studijske programe priznatih svetskih univerziteta. Zato studenti lakše dolaze do posla.

 

- Studenti softverskog inženjerstva i informacionih tehnologija uče da programiraju u više programskih jezika i kompetentno projektuju složene softverske sisteme u različitim oblastima. Inženjeri energetske tehnologije mogu brzo da dobiju posao u fabrikama i inspekcijskim službama - kaže Nenadovićeva.

 

Praksa za dokazivanje

TRŽIŠTE - Na FTN-u u subotu su dodeljene diplome za oko 200 masteranata. Prof. dr Vladimir Katić, prodekan FTN, kaže da se planom i programom trude da zadovolje potrebe i studenata i poslodavaca. „Pratimo tržište rada i smerove formiramo prema njemu. Praktična nastava je najbolji način da se studenti upoznaju sa onim što ih čeka nakon završenih studija, ali i najbolji način da se dokažu pred poslodavcima“, kaže prof. Katić.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima