OGLAS

Zašto bi trebalo da budete na LinkedInu?

Zašto bi trebalo da budete na LinkedInu?

 

Ukoliko niste otvorili LinkedIn profil do sada, možda je pravo vreme za to jer statistika govori da biste to trebali da uradite. LinkedIn postaje sve popularnija mreža za kandidate koji traže posao, pa i zaposlene koji promovišu svoje talente.

 

Linkedin je društvena mreža nastala u  2003. godini. Često je opisivana kao besplatan online CV koji nikada ne spava. Glavne prednosti korišćenja su mogućnosti stvaranja profesionalnih mreža odnosno umrežavanja.

 

U ovom trenutku, na LinkedInu je aktivno više od 238 miliona korisnika u preko 200 zemalja.

Većina je (84 miliona) iz SAD. Zatim slede Indija (21 miliona), Brazil i Velika Britanija (13 miliona), Kanada (8 miliona), Francuska (6 miliona), Italija (5 miliona) i Australija (4 miliona). Za Srbiju tačan pokazatelj nemamo. Više od 3 miliona poslodavaca iz sveta ima aktivne profile na LinkedInu.

 

Kako da napravite jak LinkedIn profil

 

Primećuje se ogroman rast u korišćenju društvenih medija poput Twittera i LinkedIna, a što je za ljude koji traže posao najvažnije - sve češće poslodavci kontaktiraju kandidate putem ove mreže.  

Profesionalni regruteri su sve prisutniji na LinkedIu i u stalnoj su potrazi za potencijalnim kandidatima.

 

Dodajte profesionalnu fotografiju

 

Prema LinkedInu dobra profilna fotografija doprinosi da vaš profil ima  sedam puta veće šanse da bude primećen i pregledan. Prva stvar koju ljudi vide kada pregledaju vaš profil je slika. Stoga pokušajte da napravite dobru sliku.

 

Umrežite se

 

LinkedIn preporučuje najmanje 50 veza, odnosno kontakata. Na tja način uvećaćete svoje šanse za stupanje u kontakt sa pravim ljudima i kompanijama u vašoj industriji.

 

Učlanite se u grupe, pratite kompanije

 

Članstvo u grupama pomaže vam da pratite vesti vezane za vašu interesnu sferu ili određenu kompaniju. Grupe su takođe odlično mesto za diskusije, deljenje informacija. Kompanijske stranice su odlične za dobijanje informacija o otvorenim radnim mestima i samim kompanijama.

 

Tražite preporuke

 

Dobro napisana preporuka može biti dragocena za vas jer će povećati snagu vašeg profila. Stupite u kontakt sa kolegama, kako sadašnjim tako i bivšim, i zamolite ih da napišu nekoliko rečenica o vama kao kolegi i profesionalcu.

 

Popunite svoj profil

 

Popunjen profil, verovali ili ne, se pre pojavljuje u vrhu Linkedln pretraživača u odnosu na profile koji nisu popunjeni.

Savet:

Koristite alatku, korak-po-korak “wizard” da popunite vaš profil, pritom vodeći računa da ne propustite neki deo.

 

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete otvoriti nalog na sledećem linku te da ćete nam se pridružiti u našoj linkedin grupi ili stranici.

 

Image courtesy of: "Social Network" by suphakit73 /FreeDigitalPhotos.net

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima