OGLAS

Mitovi o traženju posla

1. Najpametnija osoba uvek dobija posao

Ova konstatacija definitivno nije tačna – kompanije su ovih dana više zainteresovane da zaposle kompletnog radnika. To što ste pametni je uvek prednost, ali to nije jedina stvar koju menadžeri ljudskih resursa gledaju.

U današnjoj ekonomiji poslodavac želi da zna, ukoliko postoji potreba za tim naravno, da ste sposobni da radite više vrsta poslova koji se postave pred vas. Ukoliko posedujete „multitask“ sposobnosti, „ja mogu“ stav i želju za učenjem i da budete deo tima u svim aspektima posla, to je ključ da odlično odradite intervju za posao.

 

2. Direktno radno iskustvo je najvažnije

Fleksibilne veštine su ključ. U odredjenim industrijama opis pozicije može zahtevati direktno iskustvo u toj oblasti i u tim poslovima, medjutim a mnogim situacijama najpresudnija je upravo vaša mogućnost da pokažete osobi koja vaš intervjuiše da posedujete odredjene karakteristike kojima ćete uspešno savladati posao koji se zahteva od vas.

Nemojte da se obesrabrite ukoliko osećate da vam odredjena iskustva nedostaju da biste dobili posao. Koncentrišite se na one karakteristike koje vam daju dodatnu vrednost i naglasite ta iskustva u vašem CV-u i propratnom pismu.

 

3. Zabavljanje sa radnim kolegom ili koleginicom će srušiti vašu karijeru

To je urabani mit. Čak šta više zabavljanje sa pretpostavljenim može doprineti vašem daljem napretku u kompaniji. Imajte na umu da uvek treba da dajete svoj maksimum na poslu bez obzira sa kim se zabavljate. Samo obratite pažnju da ispoljavanje emocija ostavite za van posla.

 

4. Aplikacije putem slanja mejlova na konkurse je jedini način da dobijete posao

Online aplikacije su samo jedan od načina koji možete da koristite u svrhe traženja posla. Pre nego što i počnete da tražite posao budite sigurni da imate dobar i profesionalan CV.

Bez obzira na koliko se konkursa prijavljujete, neće samo dobar CV ili propratno pismo prodati vaše veštine. Sa rastom socijalnog umrežavanje putem interneta, sajtovi kao što su Linkedin, XING ili Viadeo mogu biti fantastičan način da doprete do ljudi do kojih inače ne bi mogli.

 

5. Pisanje propratnog pisma je gubljenje vremena

Svaki put kada aplicirate za neki posao trebalo bi da pridodate vašem CV-u i propratno pismo. I to u svim situacijama iako poslodavac nije naznačio da je to obavezno da pošaljete.

U većini situacija menadžeri ljudskih resursa ili osobe zadužene za zapošljavanje će pročitati prvo propratno pismo pa tek onda CV. Ukoliko vaše propratno pismo nije prilagodjeno raspisanom konkursu ili ukoliko ne zrači nekim vašim kvalitetitma, postoji velika verovatnoća da ga neće ni pročitati. Možete da imate najbolji CV na svetu ali on ništa ne znači ukoliko vas propratno pismo izneveri.

Photo: Image courtesy of: 89studio - Businessman With Idea Concept /FreeDigitalPhotos.net 

 

Izvor i autorska prava/ preuzeto sa portala: www.unapredikarijeru.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva