OGLAS

Zašto je opasno raditi posao koji ne volite?

Uticaj radnih uslova na zdravlje

Iako trenutno postoji velika nestašica posla, ponekad se čini da je bolje biti bez posla nego izložen teškim uslovima rada. Nedavno istraživanje ukazuje na to da radnici s lošim uslovima rada pate koliko i nezaposleni.

Upoređivanje mentalnog stanja zaposlenih i nezaposlenih

Studija sprovedena od strane Nacionalnog univerziteta u Australiji upoređivala je mentalno stanje zaposlenih i nezaposlenih u Britaniji. Peter Butterworth, vođa studije, istakao je da zaposleni nezadovoljni poslom imaju iste mentalne probleme kao nezaposleni.

Zdravstveni rizici nezadovoljstva poslom

Dalja istraživanja, prema Daily Mailu, pokazuju da nezadovoljstvo poslom može dovesti do povišenog krvnog pritiska čak i van radnog okruženja. Osobe na višim pozicijama imaju veći rizik od srčanih oboljenja za 20 posto.

Kontrola nad radom kao ključni faktor

Psiholog Daryl O’Connor sa instituta Leeds naglasio je važnost osećaja kontrole u radnom okruženju. Nedostatak priznanja truda i zalaganja može izazvati stres, što povećava rizik od srčanih bolesti.

Poboljšanje radnih uslova za bolje zdravlje

Profesor Butterworth zaključuje da poboljšanje uslova rada, poput boljeg osiguranja, manjih zahteva i rasta samopouzdanja radnika, može imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje i smanjiti broj bolovanja.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima