OGLAS

Devet stvari koje nas motivišu više od novca

Sposobnost motivisanja zaposlenih jedna je od najvećih veština koje preduzetnik može da ima. Vlasnik firme treba da stvori marljivu ekipu predanu radu i usmerenu ka rastu preduzeća.

 

Međutim, to ne polazi za rukom baš svakome od njih. Evo devet saveta kako to poboljšati.

 

Budite velikodušni s pohvalama. Svako želi dobiti pohvalu, a ona se lako daje. Pohvalite zaposlenog za svaki napredak koji uočite. Isprva nasamo, a posle i pred drugima. Niste ni svesni koliko pohvala direktora znači zaposlenima.

 

Rešite se nadzornika. Uklanjanjem nadzornika možete puno postići. Neka zaposleni rade kao tim gde su svi jednaki. Tako će rezultati projekata biti puno bolji.

 

Neka vaše ideje budu i njihove. Ljudi ne vole kada im se kaže što da rade. Umesto da to praktikujete, navedite zaposlene da se osećaju kao da su oni sami došli do ideje.

 

Nikada ne kritikujte ili ispravljajte. Nitko ne voli da čuje da je nešto pogrešno napravio, to je pogubno za motivaciju.

 

Učinite svakoga vođom. Istaknite vrline svakog zaposlenog i dajte im do znanja da zbog svoje izvrsnosti mogu biti primer ostalim zaposlenima.

 

Ručajte povremeno sa zaposlenima. Iznenadite ih i nemojte to najavljivati. Jednostavno uđite u kancelariju jednog od njih i pozovite ga na ručak. Na taj će način znati da cenite njegov rad i trud.

 

Dodeljujte priznanja i male nagrade. Možete to učiniti na više načina. Na sastanku u firmi glasno pohvalite zaposlene koji su to zaslužili svojim radom. Možete ih pohvaliti i materijalnim stvarima koje nisu toliko skupe, poput pisanih priznanja, zahvalnica ili večere.

 

Organizujte poslovna druženja. Inicirajte druženja među zaposlenima i organizujte rođendanske proslave svojih zaposlenih. Nastojte da zabave ne organizujete samo u vreme praznika, nego se trudite to činiti tokom godine.

 

Kada firma dobro posluje, proslavite to. Na taj način zahvalićete se svima za njihov rad i trud. Nagradite zaposlene za uspešan posao, ali ih isto tako obavestite i o lošem poslovanju ako do toga dođe.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima