OGLAS

LinkedIn iz noćne more - pogrešni nazivi kompanija i slike s partnerima

 

Kim Brown, asistent direktora dela za karijere na Syracuse University, proučavala je navike korisnika LinkedIna koji traže posao te je za Business Insider zabežila njihove najčešće greške.

 

Na prvom mestu su tip feleri u nazivima kompanija u kojima su korisnici bili zaposleni, a mnogi imaju greške i u vlastitom imenu. Brown savetuje da s profilom na LinkedInu budete pažljivi jednako kao što ste s papirnom biografijom.

 

Druga greška je nestavljanje vlastite slike na profil jer studije pokazuju da će se više kliknuti na profile sa slikom nego na one bez nje.

 

Takođe, ako imate sliku, nije poželjno da na njoj budete vi i vaš partner, nego biste trebali imati profesionalniju sliku. Osim toga, ne biste trebali mati ni povezivnaje na svoj Facebook profil jer je on deo vašeg privatnog života.

 

Na naslovnoj biste trebali napisati da tražite posao kako bi potencijali poslodavci to mogli videti.

 

Kako biste lakše kontaktirali s osobom koju ne poznajete, kontaktirajte s njom pomoću zajedničke grupe u kojoj se oboje nalazite.

 

Kad se s nekim povezujete, nemojte ostaviti automatiziranu poruku već je personalizirajte - to će vam pomoći da se vaša poruka pročita.

 

Vrlo je bitno podeliti svoj profil na posebne sekcije kako bi bio pregledniji.

 

Osim toga, trebali biste osvežavati svoje preporuke te bi one trebale biti od nekoga cenjenog u struci.

 

Za kraj Brown poručuje da biste trebali koristiti napredno pretraživanje poslodavaca koje vam omogućuje da ih lakše pronađete.

 

 

Izvor i autorska prava: business.hr

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva