OGLAS

Svetske kompanije hrle u Srbiju iz najgoreg razloga

Jeftina radna snaga, niski porezi i lak transport do mnogih evropskih destinacija razlog su zbog kojeg brojne kompanije sele svoju proizvodnju i poslovanje u Srbiju, stvarajući tako od naše države - novu Indiju.

Hello, my name is Jim, how can I help you?” reći će Petar Petrović, radnik u kol centru, kada Amerikanac iz SAD telefonom zatraži tehničku podršku za neki proizvod, ili uslugu. Zahvaljujući odličnom poznavanju stranih jezika i dobrom obrazovanju, žitelji Srbije sve više „otimaju hleb“ Indijcima koji su u čitavom svetu poznati kao glavi izvoznici „autsorsing“ usluga koje podrazumevaju premeštanje poslova u zemlje sa kvalitetnom, ali jeftinom radnom snagom.

Pored pružanja različitih usluga preko telefonskih servisa, „autsorsing“ adut Srbije su i informatičke tehnologije, a dokaz tome je činjenica da u Srbiji ima stotinak firmi koje se bave proizvodnjom softvera za inostrana tržišta.

Osim toga, delovi za obuću i garderoba koju prodaju Luj Viton, Guči, Prada, Dolče i Gabana, Intimisimi, Kalcedonija, Beneton, Pal Zileri, Tenezis, gde svaki komad košta od 200 do 1.500 evra, napravljeni su u Srbiji. Naši radnici, koji su ih napravili, mesečno su „bogatiji” u proseku za 250 evra.

Dobijemo model iz tih modnih kuća, pa na osnovu toga pravimo delove za cipele, ili sklapamo košulje. Radimo kao na traci, plate su nam minimalne, a oni potom skupocenu robu izvoze i prodaju za veliki novac - kaže radnik u jednoj takvoj kompaniji.

Image courtesy of: pixabay.com

Ostatak teksta pročitajte na sajtu 24SATA.RS

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima