OGLAS

DOKTORKA U PEKARI Tražila je posao pet godina, a ovo je jedino što je uspela da nađe

Posle pet godina potrage za poslom u struci i bezbroj konkursa, doktorka Jasmina Tahirović iz Sjenice počela je da radi kao prodavačica u - lokalnoj pekari.

Na taj korak se odlučila jer je počela da gubi nadu da će ikada obući beli doktorski mantil, a novac joj je neophodan kako bi izdržavala sebe i bolesne roditelje.

Više i ne znam broj konkursa Doma zdravlja u Sjenici i novopazarske bolnice na koje sam se prijavljivala. Posao su dobijali i oni koji su posle mene završili, ali ja nikako da dođem na red. Da li je to zbog toga što nisam član niti jedne političke partije, niti imam uticajne roditelje, ne mogu reći - priča Jasmina, koja je Medicinski fakultet u Beogradu završila u roku 2010. godine.

 

Stažirala je pola godine u Kliničkom centru Srbije, a početkom 2011. odbranila je i državni ispit, nakon čega se vratila u rodni kraj.

- Sa puno entuzijazma sam se vratila u Sjenicu, željna da stečeno znanje iskoristim kako bih pomagala sugrađanima, ali sam sa svakim konkursom sve više bila razočarana. Čak su mi jednom prilikom u Domu zdravlja sugerisali da bi mi, umesto što se ponovo prijavljujem, bilo bolje da nađem nekog situiranog muškarca i udajom rešim egzistencijalne probleme - s gorčinom priča Jasmina.

Pošto više nije mogla da čeka, počela je da traži bilo kakav posao, a našla ga je u lokalnoj pekari.

Pre mog zaposlenja, živeli smo od očeve penzije od 13.000 dinara, dok majka nema nikakvih primanja. Iako je Sjenica malo mesto, retko ko zna da je osoba koja im svakodnevno prodaje hleb i razna peciva - lekarka.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu BLIC.RS

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima