OGLAS

Beograđanin okušao sreću i uspeo: Lako sam se zaposlio u Fejsbuku

"Opušteno radno okruženje, skroman šef, sve što ti treba nadohvat ruke", glasi opis posla u centrali "Fejsbuka" u SAD, viđeno očima Nenada Božidarevića.

Ovaj 25-godišnji Beograđanin već skoro tri godine radi kao front-end inženjer u "Fejsbuku", gde pretežno radi na interfejsima koji su vidljivi korisnicima.

- U mom slučaju, to su delovi Fejsbuka i Instagrama za reklamiranje, odnosno alati koje oglašivači koriste da bi pravili reklame i pratili njihove performanse - priča Božidarević.

A sve je počelo tako što je s njim krajem 2011. kontaktirao regruter iz "Fejsbuka" i pitao ga da li je zainteresovan za praksu.

- U to vreme sam već bio na praksi u "Majkrosoftovom" razvojnom centru u Beogradu, ali nisam imao planove za predstojeće leto, pa sam odlučio da okušam sreću. S obzirom na to da je već tada "Fejsbuk" bio jedna od najpoželjnijih IT kompanija, nisam imao velike ambicije i u čitav proces sam ušao samo da bih stekao neko novo iskustvo. Međutim, tri tehnička intervjua koja sam imao prošla su dobro, pa mi je ubrzo stigla i ponuda da dođem u Kaliforniju na tromesečnu praksu. Onim što sam postigao tokom prakse su moji nadređeni očigledno bili zadovoljni pošto sam na kraju dobio ponudu da se dogodine zaposlim.

Da li si bio iznenađen kada su te pozvali?

- Iako sam intervjuima bio zadovoljan, nisam imao predstavu o tome kakvi su kriterijumi za zaposlenje. Vodio sam se pretpostavkom da su visoki, tako da na kraju jesam bio iznenađen. Sada, doduše, mnogo bolje razumem čitav taj proces i shvatam da i nije toliko težak. Mislim da je u Srbiji najveći problem to što mnogi ljudi vide ove velike kompanije kao nešto nedostižno i nisu svesni da zapravo imaju neophodno znanje.

Kako si zamišljao rad u "Fejsbuku" i koliko se tvoja ideja razlikovala od onoga kako je zaista tamo?

- Slično kriterijumima kod intervjua, nisam imao nikakvu predstavu ni šta me očekuje tokom rada, ali svakako mogu da kažem da je mnogo bolje od bilo čega što sam mogao da zamislim. IT kompanije, posebno u Silicijumskoj dolini, funkcionišu totalno drugačije od običnih kompanija i samim tim je teško bilo gde drugde videti kako to izgleda ili preneti nekome sopstvene utiske, a šta je još Nenad rekao o Fejsbuku možete pročitati na sajtu Blic.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima