OGLAS

Uticaj društvenih mreža na traženje posla: Ključna istraživanja i nalazi

Istraživanje američkog portala Vault.com otkriva ključan uticaj društvenih mreža na proces zapošljavanja. U digitalnom dobu, online prisustvo na društvenim mrežama može igrati dvostruku ulogu u potrazi za poslom - kako pozitivnu, tako i negativnu.

Dvostruki efekat društvenih mreža u traženju posla

Online prisustvo na društvenim mrežama postaje sve važniji faktor u procesu zapošljavanja. Ovo prisustvo može biti od koristi, ali i odmoći u potrazi za poslom, zavisno od načina na koji se korisnici predstavljaju.

Istraživanje Vault.com i njegovi nalazi

Istraživanje koje je obuhvatilo 150 kompanija i 3,500 nezaposlenih osoba ukazuje na to da firme mogu brzo odbaciti kandidate na osnovu njihovog online ponašanja i prezentacije na društvenim mrežama. Samo 7% poslodavaca priznaje da odbacuju kandidate zbog informacija na njihovim profilima na Facebooku, Twitteru i LinkedInu.

Opasnosti prezentacije na društvenim mrežama

Podaci pokazuju da čak 1% kompanija diskvalifikuje između 11 i 20 posto kandidata nakon pregleda njihovih profila na društvenim mrežama. Ovo ukazuje na važnost opreza pri korišćenju društvenih mreža i online prezentacije.


Važnost i uticaj društvenih mreža na proces zapošljavanja ne mogu se ignorisati. Online prezentacija na društvenim mrežama može značajno uticati na rezultate u potrazi za poslom, te je stoga potrebno pristupiti ovom aspektu sa posebnom pažnjom i strategijom.


Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima