OGLAS

Sindikati traže REAKCIJU zbog kompanije koja ucenjuje radnike za dobijanje posla

 

Nakon jučerašnjeg pisanja o najnovijim uslovima zapošljavanja, odnosno "naplativim garancijama" u vidu nekretnine koja se konkretno odnosi na kompaniju "Agro Mil" iz Pojata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata zatražila je danas hitnu intervenciju nadležnih organa.

ASNS zatražila je intervenciju nadležnih organa zbog preduzeća Agro-Mil iz Pojata, velikog proizvođača stočne hrane, koje uslovljava zapošljavanje "naplativim garancijama", a pod tim podrazumeva uknjiženu nepokretnost - "bez opterećenja na vaše ili ime vašeg garanta", navodi u saopštenju ASNS.

"Da li postoji granica ponižavanja srpskih radnika, da srpski radnik radi bez plate i radnog vremena, bez elementarne radne opreme, da ga poslodavac šikanira i ucenjuje - to više nije vest već obrazac ponašanja, ali najnoviji zahtev Agro-Mila iz Pojata, velikog proizvođača stočne hrane koji uslovljava zapošljavanje "naplativim garancijama (uknjižena nepokretnina bez opterećenja na vaše ili ime vašeg garanta") nameće pitanje šta je sledeće, ostaje samo još zahtev da radnik poslodavcu donira svoje organe", navodi ASNS.

Ta sindikalna organizacija ističe da Ministarstvo rada i ministar Aleksandar Vulin, kao najveći zagovornik novog Zakona o radu, moraju da preuzmu odgovornost i spreče ovakvo i svako drugo ne samo nezakonito već i kriminalno ponašanje.

"Očekujemo i zahtevamo hitnu intervenciju svih nadležnih državnih i pravosudnih organa, kao i zaštitnika građana, a ASNS će svim pravnim i sindikalnim sredstvima zaštititi elementarno radno i ljudsko dostojanstvo svojih članova i svih radnika Srbije", poručuje ASNS.

 

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima