OGLAS

Kako se pripremiti za telefonski intervju: Vodič za uspešno zapošljavanje

Telefonski intervju često predstavlja neočekivanu, ali ključnu priliku za ostavljanje dobrog prvog utiska kod potencijalnog poslodavca. Iako se ne koristi kao jedini način selekcije, njegova važnost u procesu zapošljavanja ne sme se potcenjivati.

Važnost telefonskog intervjua

Telefonski intervju može iznenada postati vaša šansa za ostavljanje pozitivnog utiska. Shvatanje njegove vrednosti i pristupanje razgovoru s ozbiljnošću može značajno uticati na dalji tok vaše kandidature.

Priprema za telefonski intervju

Važno je biti spreman kada dobijete telefonski poziv od potencijalnog poslodavca. Držite kopiju svoje biografije, olovku i papir u blizini. Informišite članove porodice ili ukućane o mogućnosti da se javite na važan poziv, kako biste osigurali mir tokom razgovora.

Kako se ponašati tokom telefonskog intervjua

Koristite svoj glas kao glavno sredstvo komunikacije. Ponašajte se kao da vas sagovornik vidi, jer će to pozitivno uticati na kvalitet vašeg razgovora.

Postupci nakon telefonskog intervjua

Nakon završetka razgovora, zapišite ključne tačke, postavljena pitanja i vaše odgovore. Ove beleške će vam biti od velike koristi za pripremu ličnog intervjua, koji često sledi nakon telefonske komunikacije.


Telefonski intervju je važan korak u procesu traženja posla. Pravilnom pripremom i profesionalnim pristupom, ovaj razgovor može biti ključan za vaš uspeh i može vam doneti poziv u firmu. Srećno sa telefonskim intervjuom!

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima