OGLAS

Kako otvoriti dobar Linkedin nalog u nekoliko koraka

Ukoliko ne koristite popularnu društvenu mrežu Linkedin, krajnje je vreme da počnete. Ovaj fenomen ili globalna mreža je postala´berza´između kandidata i poslodavaca.

Kod nas u poslednje vreme ova društvena mreža preuzima sve veću ulogu u traženju posla. Pojavom Linkedin-a poslodavci su dobili berzu radnika bez posrednika, a kandidati direktnu komunikaciju sa poslodavcima.

Pre nego što se odlučite da otvorite nalog ili ga već posedujete evo par saveta .Veoma je važno da popunite vaše podatke do kraja. Ovo je jednostavno, ali može potrajati. Detaljno popunite vaš profil uključujući radno iskustvo,obrazovanje i razne druge sitnice kao što su hobi i sl. Zapamtite da agencije za zapošljavanje i poslodavci u pretrazi traže kandidata po ključnim rečima zato budite obazrivi prilikom unosa podataka.

Lokacija je veoma važna, kada krene potraga onda ona prvo počinje od mesta boravka. Slobodno postavite fotografiju u vašem profilu. Ne stidite se, ne budite staromodni. Svako od nas ima barem jednu dobru fotografiju. Ukoliko posedujete firmu, odnosno koristite nalog u ime firme onda postavite logo firme.

Popunili ste profil, postavili fotografiju, sada vam predstoji umrežavanje ili networking. Networking je spajanje sa ljudima( kandidatima), poslodavcima, koji se nalaze na mreži. Pokušajte da se spojite sa što većim brojem ljudi. Dodajte Klik Do Posla za prijatelja. Pokušajte napraviti ciljeve odnosno dnevne planove povezivanja. Ukoliko je reč o firmi onda pokušajte da se spojite sa što većim brojem kupaca.

Budite aktivni u grupama i diskusijama. To je zaista neophodno ukoliko želite biti zapaženi. Postavljaćete pitanja, odgovaraćete na pitanja, iznad svega bitno je da budete umereni u diskusijama. Najbitnije je da se vidi da ne gubite vreme na mreži i da ste tu sa ciljem.

Pokušaje da dobijete što veći broj preporuka. Pitajte vaše prijatelje, kolege. Ukoliko imate firmu pitajte vaše kupce ili dobavljače. Postoji neko nepisano pravilo a to je da poslodavci neće razmatrati profile pojedinaca sa manje od 10 preporuka na Linkedin. Zato tražite preporuke, dobićete ih samo je pitanje vremena.Istražujte na mreži. Istražujte pojedince, firme, HR menadžere,jednostavno ne spavajte.

Na profilima nekih kompanija možete saznati šta ta kompanija radi, koliko ljudi zapošljavaju itd. Na primer možete videti koga su angažovali. Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da svoj trenutni posao unapredite, nađete posao i da budete otvoreni prema novim idejama i mogućnostima.

 

photo the seafarer
 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2023 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva