OGLAS

Neobični, a dobro plaćeni poslovi!

Za većinu standardnih poslova koji se nude na tržištu rada verovatno ste čuli, a samim tim okvirno možete pretpostaviti i koliko su plaćeni. No, postoje i oni poslovi za koje možda niste ni čuli, a itekako se dobro plaćaju.

1. Degustator hrane

Profesinalni degustatori hrane kompanijama daju informacije o ukusu gotovo svega - od hrane, do paste za zube, pa čak i pseće hrane. U opisivanju svog utiska koriste se posebnim frazama, a godišnje se na ovom poslu može zaraditi do 60 hiljada dolara.

2. Profesionalni spavač

Nekoliko firmi tražilo je radnika ove vrste. Jedan hotel u Finskoj zaposlio je osobu da spava 35 dana u 35 različitih soba hotela. Posao je plaćen po dogovoru, ali je, na primer, NASA platila 18.000 dolara jednom dobrovoljcu koji je ležao 7 dana u uslovima mikrogravitacije.

3. Čistač mesta zločina

Mesta zločina mogu biti prilično traumatična, posebno za ljude sa slabom probavom, ali to nije problem za čistače koji uklanjaju ljudske ostatke. Za ovaj posao plaća se i do 80 hiljada dolara godišnje, ali ovaj posao zahteva veliku mentalnu i fizičku stabilnost.

4. Model za delove tela

Ako imate lepe ruke, stopala ili kožu možete dobro zaraditi. Naime delovi tijela se koriste za reklamne kampanje, TV emisije i filmove, a ovaj posao se plaća do 2.000 dolara dnevno. Jednako dobro možete proći ako imate uši zanimljivog oblika, jer postoji potreba i za neobičnim delovima tela.

5. Životni trener

Životni treneri obično imaju diplomu iz psihologije, a sarađuju sa svima - od političara do glumaca. Njihov posao svodi se na to da svojim klijentima pokažu kako da poboljšaju kvalitet svog života. Prosečna plata im je oko 20 hiljada dolara, a s klijentima se sastaju nekoliko puta mesečno u terminima po pola sata.

6. Forenzički računovođa

Ovi forenzičari na teren izlaze s kalkulatorom i notesom jer se bave finansijskim kriminalom, pranjem novca i sivom ekonomijom. Zapošljavaju ih advokatske kancelarije i finansijske institucije, a plata im se "penje" do 150 hiljada dolara.

7. Igrač video igrica

Njihov posao je da igraju nedovršene video igre i da u njima traže propuste pre nego što se puste na tržište. Za ovaj posao plaćeni su do 14 dolara po satu.

Izvor: www.rs.n1info.com

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima