OGLAS

Diplomirani pravnik: Nema posla, sve prebukirano proverenim partijskim kadrovima

Milan Minić (28), diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, umesto u kancelariji obreo se na farmi.

Milan, koji je diplomu pravnika stekao na Beogradskom univerzitetu gde je položio i pravosudni ispit, u napuštenoj dedinoj farmi u selu Bobote tovi oko 4.000 komada pilića u turnusu. Kada dostignu težinu od oko tri kilograma, prodaje ih građanima i vlasnicima trgovinskih radnji.

Na pitanje zašto nije otvorio advokatsku kancelariju ili potražio posao u nekom aleksandrovačkom javnom preduzeću, Milan kaže da za otvaranje advokatske kancelarije mora da spremi 5.000 evra, a da su opštinska preduzeća prebukirana “proverenim partijskim kadrovima”.

- Neću, kao akademski građanin, da zavisim od dinara roditelja. Od tova pilića zarađujem za hranu, odeću, obuću, izlaske u grad i drugo. Za mene u Aleksandrovcu nema posla u struci jer nisam ulizica i ne umem da se dodvoravam opštinskim čelnicima. Na drugoj strani, veliki broj nestručnih partijskih kadrova već godinama obavlja stručne poslove u gradskim javnim preduzećima i ustanovama - kaže Milan.

On navodi i primere: u opštinskom poreskom odeljenju radi mašinbravar, automehaničar u informativnoj službi Doma kulture, dok je osnovac direktor gradske hale sportova!

Milan dodaje da je zbog partokratije veliki broj mladih i stručnih ljudi napusto Aleksandrovac.

- Zbog negativne kadrovske selekcije iz Aleksandrovca je za deset godina otišlo više od 10.000 mladih i obrazovanih ljudi. Oni nikom nisu bili potrebni jer se ne ceni pamet, već partijska knjižica - priča Milan.

Nada se da će za dve godine rad na farmi zameniti advokatskom kancelarijom jer će do tada prištedeti potreban novac, koji treba da plati advokatskoj komori za otvaranje kancelarije.

Izvor: BLIC.RS

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima