OGLAS

Nemačka nudi - posao sa osmoljetkom za 1.700 EUR

Nemci zbog sve veće navale izbeglica traže 9.000 radnika obezbeđenja, a uslovi za dobijanje posla je minimalno osnovno obrazovanje i starost od 19 do 60 godina.

Nemačka kompanija Pond, koja brine i za održavanje reda u centrima za migrante i izbeglice, objavila je u Sloveniji konkurs kojim traži neodređeni broj zaposlenih za stalan ugovor sa mesečnom neto platom od 1.700 evra.

Pročitajte VELIKI VODIČ KlikDoPosla za posao u Nemačkoj - linkovi i saveti!

Žarko Markovič iz Zavoda za zapošljavanje izjavio je za Slovensku televiziju da su do sada dobili 50-ak prijava, ne samo od profesionalnog obezbeđenja ili ljudi s policijskim iskustvom, nego i od volontera i aktivista koji su nedavno pomagali izbeglicama pri prelasku iz Hrvatske u Sloveniju u prvom izbegličkom talasu. 

Razgovori s predstavnicima budućih poslodavaca obavljaju se u Ljubljani i Mariboru, a veliko interesovanje je razumljivo s obzirom da u Sloveniji, ima oko 6.000 čuvara koji su slabo plaćeni pa većinom zarađuju oko 700 evra, a čak 60 odsto njih dobija minimalni garantovani dohodak, bez obzira na rad u smenama i nesređene radne uslove. 

Slovenski mediji ovakav postupak Nemaca ocenjuju kao znak da Nemačka neće tako brzo zatvoriti svoju granicu za migrante. 

Opasnosti zatvaranja granice se u Sloveniji najviše boje, strahujući od domino-efekta u kojem bi i susedne države zatvarale svoje granice što bi dovelo do stanja u kom bi u Sloveniji moglo za stalno da ostane više hiljada izbeglica i migranata nakon sledećeg izbegličkog talasa koji se očekuje. 

Zbog iskustva s prvim izbjegličkim talasom kada je u Sloveniju ušlo i izašlo prema Austriji i Nemačkoj skoro 4.000 migranata, slovenski mediji se pitaju koliko je Slovenija spremna na mogući novi izbjeglički talas. 

Ljubljanski "Delo" prenosi uveravanja slovenske policije da će i dalje učinkovito kontrolisati Šengensku granicu, na čemu radi 2.300 policajaca, odnosno skoro trećina njihovog ukupnog sastava, ali prenosi i mišljenje neimenovanog "šengenskog" policajca koji u te navode sumnja. 

Već sada, u normalnim okolnostima, slovenska policija na granici s Hrvatskom koja je i spoljna granica Šengenskog prostora deluje "na gornjoj granici izdržljivosti" pa bi se u slučaju novog većeg migrantskog talasa sastav nadzora granice "raspao u nekoliko dana ili čak u nekoliko sati", kazao je za "Delo" anonimni pripadnik policije stacioniran na jednom graničnom prelazu s Hrvatskom.

Izvor/ autor:  B92.net/ Poslovni dnevnik

 

Pročitajte i: Nemačka traži ljude za ova radna mesta

Kako da odete u Nemačku legalnim putem 

 

 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima