OGLAS

Kandidatu za posao greškom poslali prepisku direktora o njemu

Potraga za poslom izuzetno je stresna. Kada vašu molbu poslodavac i odbije još je teže i tužnije. A zamislite kako li se tek može osetiti onaj ko uz "odbijenicu" dobije i čitavu prepisku između zaposlenih u toj ustanovi u kojoj o njemu pišu da nije dovoljno kvalifikovan, ali da zato barem može da posluži kao "dobra vežba za buduće administrativne poslove"! Upravo to se dogodilo Beograđaninu J.J. kada je nedavno konkurisao za posao u Geografskom institutu "Jovan Cvijić" SANU.

Muškarac J.J. je slabovida osoba. Pored svog invaliditeta završio je akademske i master studije i pun nade nedavno je odlučio da konkuriše za posao u Geografskom insititutu "Jovan Cvijić".

- Obratio sam se za pomoć instituciji za koju sam smatrao da mi može izaći u suret angažovanjem za sticanje stručne prakse ili eventualnog zapošljavanja. Dobio sam negativan odgovor, za koji smatram da je imao sasvim korektne argumente, međutim... - započinje priču J.J.

Međutim, uz mejl u kom mu je objašnjeno da je "direktor Instituta pažljivo razmotrio njegovu molbu, ali da nažalost nije u mogućnosti da pozitivno odgovori na nju", dobio je i prepisku zaposlenih o njemu.

 "Draga A. preuzmi odgovor za ovu molbu. Čovek nema odgovarajuće kvalifikacije pa ti moze poslužiti kao vežba za buduće administrativne poslove", pisalo je u mejlu koji je J.J., greškom i nemarom, dobio.

 Sva objašnjenja o tome da je Geografski institut budžetska ustanova koju finansira Ministarstvo prosvete, da su obustavljena zapošljavanja novih osoba pa zbog toga ne mogu da mu izađu u susret, kao i sve ljubazne informacije o tome koji su kriterijumi za zapošljavanje u naučnim institutima, za J.J. nisu mnogo vredele kada je video ostatak mejla.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu blic.rs

Autor teksta: M.Kosanović

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima