OGLAS

Po novom Zakonu, potencijalnom poslodavcu uz CV više nećete smeti da šaljete OVO

 
Vlada sprema novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji će propisati kvote da u organima upravljanja mora da bude 40 odsto žena, ali i još mnoge zanimljive novine, kako za one koji traže posao, tako i za poslodavce.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović objasnila je da će zakonom biti zabranjeno da se prilikom konkursa za posao uz radnu biografiju prilaže i fotografija, kao i da se pravi bilo kakva selekcija na osnovu izgleda.
 

- Neće biti dozvoljeno da potencijalni poslodavac pita da li ćete imati decu, da li ćete se udati, kada ćete se udati. Tako je i u svim zemljama oko nas - kazala je Mihajlović.

 

Kao bitne elemente novih predloženih propisa istakla je prevenciju nasilja nad ženama, kao i ekonomsko jačanje žena. Cilj je i da se ujednače zarade muškaraca i žena. 

Najnoviju ponudu poslova pogledajte OVDE 

Mihajlović je podsetila da je, prema akcionom planu za poglavlje 23. koje se tiče na pravosuđa i osnovnih prava, obaveza bila da taj zakon bude usvojen još prošle godine.

 

Prema zvaničnim podacima u Srbiji živi 51,3 odsto žena, a o neophodnosti usvajanja novog zakona govori i podatak da žene godišnje imaju 40 "besplatnih radnih dana" više od muškaraca.

 

Ostatak teksta pročitajte na sajtu BLIC.RS

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima