OGLAS

Po novom Zakonu, potencijalnom poslodavcu uz CV više nećete smeti da šaljete OVO

 
Vlada sprema novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji će propisati kvote da u organima upravljanja mora da bude 40 odsto žena, ali i još mnoge zanimljive novine, kako za one koji traže posao, tako i za poslodavce.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović objasnila je da će zakonom biti zabranjeno da se prilikom konkursa za posao uz radnu biografiju prilaže i fotografija, kao i da se pravi bilo kakva selekcija na osnovu izgleda.
 

- Neće biti dozvoljeno da potencijalni poslodavac pita da li ćete imati decu, da li ćete se udati, kada ćete se udati. Tako je i u svim zemljama oko nas - kazala je Mihajlović.

 

Kao bitne elemente novih predloženih propisa istakla je prevenciju nasilja nad ženama, kao i ekonomsko jačanje žena. Cilj je i da se ujednače zarade muškaraca i žena. 

Najnoviju ponudu poslova pogledajte OVDE 

Mihajlović je podsetila da je, prema akcionom planu za poglavlje 23. koje se tiče na pravosuđa i osnovnih prava, obaveza bila da taj zakon bude usvojen još prošle godine.

 

Prema zvaničnim podacima u Srbiji živi 51,3 odsto žena, a o neophodnosti usvajanja novog zakona govori i podatak da žene godišnje imaju 40 "besplatnih radnih dana" više od muškaraca.

 

Ostatak teksta pročitajte na sajtu BLIC.RS

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2021 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva