Imate savršen CV, ali ne i posao? Možda zato što radite ovih 5 stvari!

Imate odličnu biografiju, savršene preporuke, ali ipak niste dobili posao? Krajnje vreme je da naučite kako da ne sabotirate sebe na razgovoru za posao!

 

Ovo su 5 no-no stavri koje ni u ludilu ne smete da uradite:

 

Diskrecija je na prvom mestu

 

Nakon razgovora razglasili ste na sva usta da vas čeka fenomenalan posao, iako još uvek niste dobili potvrdan odgovor od poslodavca. Ovim činom odajete utisak nepoverljive osobe. Diskrecija je veoma važna na svakom poslu pa će sliku o vama vaši statusi na Fejsbuku veoma upropastiti. Suzdžite se od hvalisanja pred celim svetom kako biste ostavili utisak pouzdane osobe.

 

- Menadžeri koji zapošljavaju kadrove ističu da će svakako na Guglu proveriti kandidata koji je ušao u najuži izbor- kaže doktor Pol Pauers, autor izdanja "Winning Job Intreviews".

 

Zato, ne spominjite ništa o potencijalnom novom poslu - ni online, ni ljudima iz svoje branše - sve dok ne budete i zvanično angažovani.

 

Kupajte se ali ne u parfemu

 

Kupanje u parfemu odaje da ste skloni preterivanju. Ostavite ovo za lude noćne izlaske a na razgovor za posao idite diskretnog mirisa.

Za poslodavca vaše preterivanje u nanošenju parfema ne samo da može da bude neprijatno, nego možete i da ostavite utisak površnosti.

 

- Neke kompanije čak donose pravila ponašanja koja podrazumevaju ograničenu upotrebu parfema, a vaš omiljeni prepoznatljivi parfem snažnog mirisa mogao bi stvarno da izazove epidemiju kijanja - rekao je Marko Dorijo, autor izdanja “The Complete Idiots Guide to the Perfect Job Interview”

 

Nemojte se previše opustiti

 

Iako je možda vaš poslodavac opušten i zabavan ne znači da trebate i vi tako da se ponašate. Uvek zapamtite da ne razgovarate sa svojim prijateljima već sa nekim ko predstavlja autoritet. Ovo obično može biti zamka u koju vrlo nepromišljeno možete upasti. Držite se teme vezane za posao I ne komentarišite super sandale vaše buduće šefice.

 

- Može da bude prilično teško da se postavite na pravi način kada je vaš potencijalni šef superopušten, ali neformalni nastup u toku razgovora za posao nikad ne bi trebalo da bude prisutan na obe strane - kaže Loren Epštajn, direktor agencije "InSide Job" i autor izdanja "You’re Hired".

 

Bivše šefove nemojte ogovarati

 

Ukoliko u toku razgovora ocrnite svog bivšeg šefa na sigurnom ste putu da ne dobijete posao. O bivšim kolegama govorite baš ukoliko morate I to lepe stvari. Na taj način ostavićete utisak osobe koja je kolegijalna. Fokusirajte se na to zašto ste baš vi savršeni za buduću poziciju ne skrećite sa teme.

 

Ako kažete “Moj šef je bio potpuni idiot”, vi ispadate nezreli. Drama nije poželjna pojava ni u jednom radnom prostoru piše.

 Klikdoposla

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima