Sjajan TRIK za CV da vas poslodavac odmah stavi u uži izbor

Poslodavcima je potrebno svega nekoliko sekundi da skeniraju vaš CV, posebno ako ste jedan od nekoliko stotina prijavljenih, kao što je to u Srbiji čest slučaj. To ne znači da ne treba pažljivo da ga napišete, naprotiv. Posle prvog skeniranja, ako ste zanimljivi, sledi drugo, detaljnije. Otkrivamo vam formulu koju preporučuje direktno šef zapošljavanja u Guglu.

U pitanju je trik, ali ne laž. Zapravo svako od vas može da ga izvede.

U intervjuu "Njujork tajmsu", Laslo Bok, šef ljudskih resursa u Guglu, ovako je odgovorio na pitanje "kako da kandidat napravi dobar CV":

- Ključ je kako ćete da predstavite svoje dobre strane. Treba ih formulisati ovako: "Uspeo sam u X, što je u poređenju sa Y toliko, tako što sam radio Z". Većina ljudi bi napisala ovako: "Autor sam 50 kolumni u Njujork tajmsu". Bolje bi bilo da napišete: "Imao sam 50 kolumna u Njujork tajmsu za tri godine, u poređenju sa 6, koliko su imali ostali autori u proseku, zahvaljujući tome što nudim dublju analizu svetskih događaja".

Tako možete i vi! Umesto da napišete "prodao sam 10 automobila u tom-i-tom salonu", napišite - "prodao sam deset automobila, u poređenju sa pet, koliko su prodale ostale kolege u istom periodu, zahvaljujući komunikatinovsti i prepoznavanju onoga što kupac želi".

Ili: "U stanju sam da kao konobar pokrivam 20 stolova, u odnosu na 15 koliko su postizale ostale kolege, zahvaljujući dobroj organizovanosti i ljubaznosti. Isto tako, primao sam redovno 20 odsto više bakšiša".

Razmislite u čemu ste na starim radnim mestima bili bolji od proseka. Naglasite to u CV-u jednostavnim rečima sa konkretnim detaljima (kad, kako, koliko), i to iskoristite da potcrtate svoje najveće kvalitete kao radnika.

Čini vam se jednostavnim, ne volite da se hvalite? Ako pali u "Guglu", što ne bi palilo i kod nas.

Kada vam ovaj trik upali i poslodavac vas pozove na razgovor, postarajte se da razvalite na razgovoru za posao, a kako, pročitajte u ovom našem tekstu. 

Srećno!

Za još sličnih tekstova, posetite našu rubriku KARIJERA.

Za najnovije oglase o slobodnim radnim mestima u Srbiji, kliknite OVDE za posao 

 

Autor: Klikdoposla/IA

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima